Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Mangal Cansu İvecen Kuru Gürültü Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Entube hasta sayısı Medikal Aile Terapisi nedir Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

“Bir Baba Hamlet” Oyunu 7 Mayıs’ta Ankara’da!

Zaman zaman alaturka öğelerle bezenen, zaman zamansa adeta bir rock müzikaline dönüşen çok eğlenceli ve çok hareketli “Bir Baba Hamlet” oyunu; 7 Mayıs Salı akşamı 21.00’de MEB Şura Salonu’nda Ankaralı tiyatroseverleri bekliyor. Shakespeare’in başyapıtı “Hamlet”i, Şevket Çoruh ile Murat Akkoyunlu’nun enerji dolu üstün performanslarıyla ve sıra dışı bir yorumla sahneye taşıyan “Bir Baba Hamlet”te, iki perde boyunca kahkaha ve tempo hiç azalmıyor.

 

Dünya literatürünün en önemli oyunlarından biri olan “Hamlet”i kahkaha dolu alışılmadık bir yorumla sahneye taşıyan “Bir Baba Hamlet”in yönetmen koltuğunda Emrah Eren oturuyor. Ezber bozan oyun, Sebastian Seidel’in, komik olanın tadını çıkaran özgün metni, Yücel Erten’in usta işi çevirisi ve Baba Sahne’nin babacan yorumuyla bu toprakların tiyatro geleneğine göz kırpıyor. 

Kalaslarından dekor, heveslerinden oyun yapmak üzere yola çıkmış iki cüretkâr oyuncu, kendilerine kurban olarak Shakespeare’in başyapıtı “Hamlet”i seçmişlerdir. Cansiparane bir cesaretle seyircinin önünde buna yeltenirler, ama kısa sürede temsil “can havli”ne dönüşür. Biri, oyunculuk için istediği ortamı bulamadığı anlaşılan Shakespeare uzmanı gibi davranan yarım porsiyon aktör; diğeri de şarkı söyleme hevesiyle sürekli müzikallerden dem vuran bir şaşkın... Eli yüzü düzgün, başı sonu belli, dört başı mamur, babalar gibi bir Hamlet düşlerlerken, ortaya çıkan kepazelik “Bir Baba Hamlet”e döner. “Ha unutmadan, çürümüş bir şeyler var Danimarka Krallığı’nda!”

Gittiği tüm şehirlerde tiyatroseverlerin çok büyük ilgiyle karşıladığı iki perdelik Baba Sahne prodüksiyonu “Bir Baba Hamlet”; 7 Mayıs 2019 Salı akşamı saat 21.00’de Ankara’da MEB Şura Salonu’nda sahnelenecek. Oyunun biletleri Biletix’ten ve salonun gişesinden temin edilebilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.