Bob Marley 72 Yaşında

Reggae müziğinin efsane sanatçısı, sevgi ve barışın temsilcisi Bob Marley’in bugün 72. doğum günü.

Asıl adı, Robert Nesta "Bob" Marley 6 Şubat 1945’ te dünyaya geldi.

Reggae müziğinin sınırlarını aşmasını ve "Ada müziğinin" evrensel bir boyut kazanmasını sağlayan Bob Marley’in şarkılarında politik ancak basit bir içerik bulunuyor.

Marley, 130'un üzerinde plağıyla, olmuş yüzlerce şarkısıyla Reggae efsanesi olarak kabul edilir. Büyük bir kesim tarafından bu tür müziğin kralı olarak kabul edilen Marley, söz yazarı, şarkıcı ve gitaristtir. 



Birleşmiş Milletler "Barış Madalyası", 1978'de Afrika insanına yapılan insancıl yardımlara şarkılarıyla destek olduğu için, Marley'e verildi.

Müzisyenliğiyle uluslararası alanda kabul gören Marley, insani yönüyle de büyük takdir kazandı.



Bir Rastafaryan Olarak Marley

Bob Marley çok az kişinin inandığı Rastafarianizm dinine mensuptur. Bu din eski Etiyopya topraklarından çıkmıştır ki saçını "Rasta" yapmasının nedeni de dini inancıdır. "Rasta" saç stili bu gün moda olarak kullanılıyor. Marley de inançlı bir Rastafaryan olarak vejetaryendi.

1977 yılında futbol oynarken ayak başparmağında açılan bir yaradan dolayı deri kanseri olduğu ortaya çıktı. Rastafarianizm inancında mezara tek parça halinde girilmek istenilmesinden dolayıp parmağının kesilmesini istemeyen Marley,  11 Mayıs 1981 sabahı 36 yaşında hayatını kaybetti.
 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.