Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası abd esnaf Koronavirüs TarımÜFE 10 Kasım amerika vakıfbank bahçeli terörist tsk

Caz müziğinin başarılı iki yorumcusu

Boğaziçi Üniversitesi  “Kennedy Jazz” konser serilerine devam ediyor.

Boğaziçi Üniversitesi “Kennedy Jazz” konser serisi kapsamında caz müziğinin başarılı iki yorumcusu Ece Göksu ve Julide Özçelik’i ağırlıyor. Birçok kulüpte, salonda ve uluslararası festivallerde yer alan caz şarkıcısı ve piyanist Ece Göksu 5 Mayıs, caz sanatçısı Julide Özçelik ise 12 Mayıs’ta Kenndy Lodge bahçesinde konser verecek.

Kültür ve sanatın destekçisi olan Boğaziçi Üniversitesi’nin, etkinlikleri çerçevesinde başlattığı “Kennedy Jazz” konser serisinin yeni konukları Ece Göksu ve Julide Özçelik. Türkiye’nin en önemli caz vokalleri arasında yer alan Göksu ve Özçelik, Güney Kampüs’ün tarihi binalarından, geçmişi 1891 yılına uzanan Kennedy Lodge’un bahçesinde konser verecek. Ece Göksu 5 Mayıs’ta, Jülide Özçelik ise 12 Mayıs’ta cazseverlerle buluşacak.

Caz ve Blues Gecesi

Henüz 10 yaşındayken ilk uluslararası Piyano resitalini de New York'ta Steinway Hall'da vereren Ece Göksu 5 Mayıs Perşembe akşamı saat 19:00’da dinleyicileri ile buluşacak. ABD'de 'caz vokal master eğitimi' yaparak Türkiye'de bu dereceye sahip tek caz şarkıcısı unvanının sahibi olan Göksu, konserde caz ve blues parçaları söyleyecek.

Ece Göksu, İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de, İstanbul Uluslararası Caz Festivali ve Afyon Uluslararası Caz Festivali gibi festivallerde yer aldı. Avrupa’da ve B.A.E ve ABD’de konserler verdi. 2011 yılında Yavuz Akyazıcı Project’in albümü ‘Turkish Standards Vol.1’da yer alan Göksu yine aynı yıl efsane ‘The Duke Ellington Orchestra’ ile İstanbul’da konser yaptı. İlk albümü “MASAL” Kasım 2012’de satışa çıktı.

Jülide Özçelik, caz eserlerini müzikseverler için seslendirecek

Kennedy Jazz’ın Mayıs ayında ikinci konuğu ise İstanbul 12 Orkestrası’nda da solist olarak yer alan Jülide Özçelik olacak. Özçelik, 12 Mayıs akşamı saat 19.00’da duru sesiyle dinleyenlerin kalplerini ısıtacak. Türkü formatlarını başarıyla caza da aktaran sanatçı, Boğaziçi Üniversitesi’nde cazseverlere unutulmaz saatler yaşatacak.

Jülide Özçelik müzik eğitimine Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin Hafif Batı Müziği bölümünde başladı. Türkçe sözlü caz yapma fikriyle birtakım projeler oluşturdu ve performanslar gerçekleştirdi. Cem Tuncer, Erbil Doğan, Kağan Yıldız, Ediz Hafızoğlu ve Genco Arı ile beraber 2008 Ocak ayında İlk albümü olan “Jazz İstanbul Volume 1”i çıkardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.