Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan Shanghai Astronomi Müzesi Kalp Krizi Sebepleri Yeşim Arı Kimdir

Çingene Baron ADOB'da Sahneleniyor

Ankara Devlet Opera ve Balesi; 8 Nisan akşamı klasik Viyana operetlerinin şaheserleri arasında yer alan Johan Strauss’un üç perdelik opereti Çingene Baron’u sahneliyor.



Viyana Valsi’ne zenginlik katarak, tüm dünyaya yayılmasını başarmış olan JohanStrauss’un eserleri arasında en çok oynananlardan biri olan Çingene Baron; Macar Halk Müziği’nden etkilenilerek yazılmış olup, renkli ve zengin müzikal yapısı sayesinde yüzyılı aşkın bir süredir dünya sahnelerinde sanatseverler ile buluşuyor.

Çingene Baron’un Konusu

Çingene Baron’un konusu kısaca şöyle: Ailesinden kalan toprakları geri almak için gelen Barinkay arazilerinin domuz tüccarı Zsupan tarafından işgal edildiğini görür. Arazileri geri almak için Zsupan’ın kızı Arsena’ya talip olduğunu belirtir. Ancak Arsena başka birini sevdiğinden evleneceği kişinin Baron olması şartını koşarak Barinkay’ı reddeder. Elinde hiçbir şey kalmayan Barinkay çingeneler tarafından Baron ilan edilir. Ancak Barinkay artık Arsena’yı istemediğini ve güzel sesli çingene kızı Saffi’ye aşık olduğunu söyler.Ancak Saffi’nin çingene değil de bir Türk Paşasının kızı olduğunu öğrenince ona layık olmadığını düşünür ve orduya katılır. Savaşta gösterdiği üstün başarıyla bu sefer gerçekten Baron ilan edilen Barinkay’ın artık Saffi ile evlenebilmesi mümkündür.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.