Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana tüik fetö abd tesk yunanistan babacan

Çirkin Kral Adana’da Anıldı

Çirkin Kral namıyla bilinen Yılmaz Güney ölümünün 32’nci yıldönümünde memleketi Adana’da anıldı. Melike Demirağ’ın ‘Arkadaş’ şarkısı ve Tarık Akan’la yapılan telefon görüşmesi törene damgasını vurdu.
 
Çukurova Belediyesi tarafından düzenlenen törende Türk sinemasının usta ismi Yılmaz Güney, ölümünün 32’nci yıldönümünde anıldı. Anma törenine oyuncu ve yazar Arif Keskiner, Aytaç Arman, Erdal Cindoruk, İbrahim Çenet, Levent Özdilek, Nilüfer Bıyıklı, Melike Demirağ, Menderes Samancılar, Prof. Dr. Semir Aslanyürek ve Uğur Pişmanlık da katıldı.
 
"Mücadele Hiç Bitmeyecek"

Güney’in yazdığı mektup okunarak sahneye alınan eşi Fatoş Güney, Yılmaz Güney filmlerine yönelik baskıya dikkat çekerken, “Filmleri yasak ama biz onun aydınlattığı yolda yürümeye devam edeceğiz” dedi.
Tarık Akan’la yapılan telefon görüşmesi ise salonda duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Sahneye çıkan Fatoş Güney, “Tarık sen bizim canımızsın ve iyileşeceksin, yine güzel işler yapacaksın” demesi üzerine Akan, “Mücadele hiç bitmeyecek” karşılığını verdi.

Öte yandan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Uluslararası Yılmaz Güney Film Festivali yapılacağını açıkladı. Çetin, “Yüreği zavallılar ve yoksullar için çarpmış bir insanı anmak bizim boynumuzun borcudur” ifadelerini kullandı. Anma töreni, Yılmaz Güney’in ‘Arkadaş’ filmindeki rol arkadaşı Melike Demirağ’ın ‘Arkadaş’ şarkısını salondakilerle birlikte söylemesiyle son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.