Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU

CRR’den Aralık Ayında Klasik Müzik Resitali

CRR  Aralık ayında İstanbullu sanatseverleri kaçırılmayacak üç klasik müzik resitaliyle buluşturacak.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), Aralık ayında klasik müziseverlerin karşısına zengin bir programla çıkıyor. Britanya’nın en iyi oda müziği topluluğu olarak gösterilen The Nash Ensemble’yi Alman mezzo soprano Christianne Stotijn ile kahkahaları müzikle sunan Mozart Group’u ise pandomim sanatçısı Irek Krosny ile aynı sahnede buluştururken dünyaca ünlü piyanist Ji Liu’yu konuk ederek İstanbullu sanatseverleri kaçırılmayacak üç klasik müzik resitaliyle buluşturacak.

BRİTANYA’NIN EN İYİ ODA MÜZİĞİ TOPLULUĞU
Başarılı bir teknik ve derin bir müzikaliteye sahip sanatçılardan oluşan ve 2010 yılından beri dünyanın en prestijli salonlarından biri olan Wigmore Hall’un yerleşik oda müziği topluluğu The Nash Ensemble ile Alman mezzo soprano Christianne Stotijn, 4 Aralık Pazar günü CRR’de aynı sahneyi paylaşacak. 50 yıllık sanat geçmişiyle Britanya’nın en iyi oda müziği topluluğu olarak gösterilen The Nash Ensemble ve uluslararası birçok ödülün sahibi olan Christianne Stotijn, 20.00’de hayranlarının karşısında olacak. Konserde sanatçılar, W.A. Mozart’ın “Piyano Beşlisi, Sol Minör, K 478”, A. Schoenberg’in düzenlemesiyle G. Mahler’in “Waytfarer’in Şarkısı”, J. Strauss’un “İmparator Valsi” ve F. Schubert’in “Piyano Beşlisi, ‘Troutp’ La Majör, D 667” adlı eserleri seslendirecek.

HARİKA ÇOCUK Jİ LİU
Guardian tarafından “Harika çocuk” olarak tanımlanan ve dünya çapında saygın bir izleyici kitlesi olan Ji Liu, 8 Aralık Perşembe günü CRR sahnesine konuk olacak. Albümleriyle klasik müzik listelerin en üst sıralarına yerleşen ve solist olarak bu zamana denk Royal Albert Hall, Royal Festival Hall, Queen Elizabeth Hall, Wigmore Hall, St. John's Smith Square, Salle Garnier Opéra de Monte-Carlo ve Shanghai Concert Hall gibi dünyanın en saygın konser salonlarında sahne alan Ji Liu, 20.00’de dinleyicilerine etkileyici bir piyano resitali sunacak. Yeni arayışlara açık, yaratıcı ve başarılı bir müzisyen olan Ji Liu, İstanbul’daki bu konserinde Jean-Philippe Rameau’nun “Gavot ve 6 Varyasyon, La Minör”, L.V. Beethoven’in “Appassionata, Fa Minör Sonat No. 23, Op.57”, F. Chopin’in “8 Vals” ve C. Saint-Saens’in “Ölülerin Dansı (Danse Macabre)” adlı eserlerini seslendirecek.

MOZART GROUP’TAN KLASİK MÜZİĞE MİZAHİ BRİ YORUM
Klasik müziği espirili bir şekilde yorumlayan ve kahkahaları müzikle sunan Mozart Group, pandomim sanatçısı Irek Krosny ile birlikte CRR sahnesinde olacak. Dört kıtada konserler vererek büyük beğeni kazanan ve birçok ödül alan topluluğun Irek Krosny ile beraber vereceği bu kaçırılmayacak konseri, 21 Aralık Çarşamba akşamı gerçekleşecek. Yirmi yılı aşkın bir süredir beraber çalışan her biri ayrı bir üstün yetenek olan Filip Jaslar, Michal Sikorski, Boleslaw Blaszczyk ve Pawel Kowaluk’tan oluşan Mozart Group, eşsiz bir repertuvar ve kendilerine özgü sahne performansları ile 20.00’de sanatseverlerin karşısında olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.