Öne Çıkanlar İyi Parti ak parti sözcüsü ömer çelik çin ak parti Afrin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Akşener Hakkari AİLE kosgeb Argylle: Gizli Casus Op. Dr. Volkan Erdoğan

Devlet Tiyatroları Perdelerini Açıyor

Devlet Tiyatroları 70’inci yaşını 32 prömiyerle kutlayacak. 2 Ekim’de açılacak perdeler TIR tiyatrosu projesi ile güçlenecek.

Devlet Tiyatroları perdelerini 2 Ekim’de açıyor. Bu yıl 70’inci yaşını kutlayacak olan Devlet Tiyatroları yeni sezona 32 prömiyerle başlayacak. Bu sezon, Üç Kâğıtçı, Reis Bey, Suç ve Ceza, Hırçın Kız, Kış Masalı, Kendi Gökkubbemiz ve Fehim Paşa Konağı gibi yeni oyunların yanı sıra İkinci Katil, Anna Karenina, Profesyonel, Köprüdeki Adam ve Sürpriz Türk müzikalleri seyirciyle buluşacak.

TIR TİYATROSU

Devlet Tiyatroları, TIR Tiyatrosu projesiyle ulaşılamayan köylerde çocuk ve gençleri tiyatroyla buluşturacak. Sezon içerisinde yürütülecek sosyal sorumluluk projeleriyle bağımlılıkla mücadeleye dikkat çekilecek ve kütüphanelerde bir süredir çocuklar için gerçekleştirilen atölye çalışmaları yeni dönemde müzelerde de yaygınlaştırılacak.

ANKARA

Ankara Devlet Tiyatrosu 2018-2019 sezonuna 8 yeni oyun ile başlayacak. Yeni oyunlardan Tahtsız Kraliçe Şinasi Sahnesinde, Reis Bey Küçük Tiyatro’da, Kış Masalı Akün Sahnesi’nde, Misafir Altındağ Tiyatro Sahnesi’nde, Divane Ağaç (Yunus Emre) İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’nde, Ben Anadolu Stüdyo Sahne’de, Sevda Dolu Bir Yaz Ziraat Sahnesi’nde ve Suç ve Ceza Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

İSTANBUL

İstanbul sahnelerinde ise bu yıl 3 prömiyer sergilenecek. Hırçın Kız, Radyum Kızları ve Kendi Gök Kubbemiz İstanbul seyircisiyle yeni sezonda buluşacak.

BÖLGELERDEKİ OYUNLAR

İzmir’de Nereye ve Prömiyer Partisi oyunları, Bursa’da Üç Kağıtçı, Barbara’nın Doğumu ve Kapıları, Adana’da Kadın Sığınağı, Yarınlara Geç Kalmadan, Trabzon’da İkinci El Cinayet, Diyarbakır’da Entrikalı Dolap Komedyası, Gül’e Ağıt ve çocuk oyunu ‘Sihirli Kitap’ı, Antalya’da Zümrüdüanka ve Godot’yu Beklerken, Erzurum’da Ufak Bir Hata ve çocuk oyunu Bir Flamingonun Renkli ve Çiçekli Hayatı, Konya’da Fehim Paşa Konağı ve Gün Anneme Gebe, Sivas’ta çocuk oyunu Ayışığı Sirki, Lena, Leyla ve Diğerleri ve Kargo, Van’da ise Kahvede Şenlik Var seyirciyle buluşacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.