Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Mangal Cansu İvecen Kuru Gürültü Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Entube hasta sayısı Medikal Aile Terapisi nedir Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

Doktorların Yorumuyla “Fermanlı Deli Hazretleri”

Lokman Hekim Akay Hastanesi çalışanları, tiyatro sahnesine çıkıyor. Lokman Hekim Akay Hastanesi Kulak Burun Boğaz uzmanı Doktor Tarhun Yosunkaya, yıllardır içinde uhde kalan tiyatroculuğu, çalışma arkadaşlarıyla birlikte hayata geçirdi. Sağlıkçılar tarafından sahneye konulacak olan “Fermanlı Deli Hazretleri” isimli Osmanlı Komedisi oyununun prömiyeri, 29 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek.

Hem “Fermanlı Deli Hazretleri” rolünü oynayan, hem de oyunun yönetmenliğini yapan Dr. Tarhun Yosunkaya, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim görürken, fakültenin tiyatro kulübüne katıldığını belirtti. Tiyatroyla, oyuncu olarak ilk defa o zaman tanıştığını söyleyen Dr. Yosunkaya, o dönemde iki oyun sergilediklerini aktardı. Yosunkaya, daha sonrasında bir oyuna dahil olmadığını ancak doktorluk görevini yaparken de birçok tiyatro oyuncusu ve yönetmenle tanışarak, tiyatroya yakınlaşma fırsatı yakaladığını da sözlerine ekledi.

“SAHNEYE TEKRAR ÇIKMA İSTEĞİ İÇİMDE UHDEYDİ”

“Bir kere o sahne tozunu yuttuktan sonra tekrar sahneye çıkmak istiyorsunuz” diyen Dr. Yosunkaya, “Sahneye tekrar çıkma isteği içimde uhdeydi. Sonra bu hayalimi Hastanemiz Genel Müdürü Ali Emre Dinkçioğlu ile paylaştım. Bir tiyatro oyunu çıkartabileceğimiz düşüncemi kendisine aktardım. Bu düşüncem hastane yönetimi tarafından da çok sıcak karşılandı ve onay verildi” diye konuştu.

KADRODA DOKTOR DA VAR, ASİSTAN DA

Tiyatro alanındaki bilgi birikimine ve oyunculuğuna güvenerek, yönetime hazır oldukları bilgisini veren Dr. Tarhun Yosunkaya, “Genel Müdürümüz hemen kurum personellerine bir tiyatro grubu kurulacağını ilan etti. Tiyatroda rol almak isteyenlerin başvuru yapmasını istedi. 30 başvuru gerçekleşti. Oyuncularımız kendi hastane personellerimizden oluştu. Bunların içerisinde doktorlar, müdürler, hemşireler, sekreterler ve fizyoterapistler gibi değişik branşlarda birçok kişi yer aldı” dedi.

OYUNCU KADROSU KALABALIK

Yönetiminde isteğiyle Osmanlı komedi oyunu sergilemeye karar verdiklerini belirten Dr. Yosunkaya, “Kalabalık kontenjanlı bir oyun seçmeye çalıştık. En sonunda 1924’te Musahipzade Celal’in yazdığı ‘Fermanlı Deli Hazretleri” oyunun da karar kıldık. 15 gün boyunca hangi oyuncunun hangi karakteri oynayabileceğini kafamda kurguladım ve sonunda 18 kişinin rolünü belirledim” ifadesini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.