Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan cumhurbaşkanı erdoğan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE terörist akbank türkiye

Dünya Klasikleri Ankara’da Buluşacak

Geçtiğimiz tiyatro sezonlarında ‘Shakespeare Oyunları Haftası’, ‘Anton Çehov Oyunları Haftası’, ‘Tek Kişilik Oyunlar Haftası’ ve son olarak ‘Yerli Kadın Yazarlar Haftası’ etkinlikleri düzenleyen Devlet Tiyatroları 15 Ocak’ta yeni bir haftaya perde açıyor.


Dünyaca ünlü klasik eserler, 15 – 20 Ocak tarihleri arasında Ankara’da buluşuyor. Ankara Devlet Tiyatrosundan “Cimri” ile “Suç ve Ceza”, İstanbul Devlet Tiyatrosundan “Elektra”, İzmir Devlet Tiyatrosundan “Hastalık Hastası”, Antalya Devlet Tiyatrosundan “Windsor’un Şen Kadınları”, Adana Devlet Tiyatrosundan “Fareler ve İnsanlar”, Erzurum Devlet Tiyatrosundan “Mösyö de Pourceaugnac” ve Sivas Devlet Tiyatrosundan “Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası” ile birçok eser Devlet Tiyatrolarının düzenleyeceği beşinci Ankara Buluşmasının seyirlik oyunları arasında yer alıyor.


8 Klasik Oyun 45 Temsil Sanatseverleri Bekliyor
Devlet Tiyatroları yeni sezonda “Yerli Kadın Yazarlar Haftası” ile başladığı etkinliklerine bu hafta da “Klasikler Haftası” ile devam edecek. Devlet Tiyatroları, dünyaca ünlü klasik eserleri Ankara’daki tüm sahnelerinde aynı hafta içerisinde seyirci ile buluşturacak. Sophokles’in yazdığı, Zeynep Avcı’nın dilimize çevirdiği ve Işıl Kasapoğlu’nun yönettiği İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı “Elektra” Akün Sahnesinde seyirci karşısına çıkarken, Moliere’in yazdığı, Lütfi Ay’ın dilimize çevirdiği ve Vladlen Alexandrov’un yönettiği İzmir Devlet Tiyatrosu yapımı “Hastalık Hastası”

Şinasi Sahnesinde perde açacak.
Tiyatroseverlere keyifli bir hafta yaşatacak etkinlik süresince, Stüdyo Sahnede William Shakespeare’in yazdığı, Haldun Derin’in dilimize çevirdiği ve Nesimi Kaygusuz’un yönettiği Antalya Devlet Tiyatrosu yapımı “Windsor’un Şen Kadınları”, Altındağ Tiyatro Sahnesinde Moliere’in yazdığı, Melih Cevdet Anday ile Erol Güney’in dilimize çevirdiği ve Işıl Kasapoğlu’nun yönettiği Erzurum Devlet Tiyatrosu yapımı “Mösyö de Pourceaugnac”, Cüneyt Gökçer Sahnesinde John Steinbeck’in yazdığı, Zeynep Avcı’nın dilimize çevirdiği ve Jason Hale’in yönettiği Adana Devlet Tiyatrosu yapımı “Fareler ve İnsanlar”, Küçük Tiyatroda Moliere’in yazdığı, Sabahattin Eyüboğlu’nun dilimize çevirdiği ve Işıl Kasapoğlu’nun yönettiği Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı “Cimri” ile Büyük Tiyatroda ise Dostoyevski’nin yazdığı, Bertan Onaran’ın dilimize çevirdiği, Gaston Baty’nin oyunlaştırdığı ve Bozkurt Kuruç’un yönettiği “Suç ve Ceza” adlı oyunlar sahnelenecek.

Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası “Perde” Diyecek
William Shakespeare’in yazdığı, Nurettin Sevin’in dilimize çevirdiği ve Volkan Gündüz’ün yönettiği, Sivas Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenecek olan “Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası” adlı oyunun prömiyeri “Klasikler Haftası” dolayısı ile Ankara’da yapılacak. Oyunun dekor tasarımı Emre Satı’ya, kostüm tasarımı Gökçe Şener’e, ışık tasarımı Ahmet Ubuz’a, müziği Furkan Yağız Kaya ve Ahmet Ulaş Kurugüllü’ye, koreografisi ise Mürüvvet Küçükçoban’a ait. 15 Ocak Salı saat 20:00’de İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesinde seyirciyle buluşacak.

Anahtar Kelimeler:
Devlet TiyatrolarıCimri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.