Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı bugünün gündemi gündem özeti cumhurbaşkanı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Dünya Tiyatroları Çocuklar İçin Başkent’te

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Küçük Hanımlar, Küçük Beyler” Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali dünyadan ve Türkiye’den önemli çocuk oyunlarını 14’üncü kez Ankara’da minik sanatseverlerle buluşturuyor.

Ankara Devlet Tiyatrosunun ev sahipliğinde, Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramından yola çıkılarak hazırlanan festival ile tiyatro sanatına katkıda bulunmak, Türk tiyatrosunun dünya çocukları yoluyla yurt dışına açılımını sağlamak ve yurt dışında bu daldaki gelişmeleri takip etmek amaçlanıyor.


Her yıl olduğu gibi bu yıl da 25-30 Nisan tarihleri arasında Ankara’da kutlanacak olan festivalde; Türkiye’den 10, yurtdışından 11 olmak üzere toplam 21 farklı oyun sahnelenecek.
Festival, 25 Nisan Çarşamba günü saat 11.00’de konuk tiyatro grupları, Devlet Tiyatroları sanatçıları, yöneticileri, basın mensupları ve farklı okullardan gelen yüzlerce minik sanatseverin Anıtkabir’i ziyareti ve saygı duruşu ile başlayacak.


Anıtkabir ziyaretinin ardından festival, açılışın gerçekleştirileceği Devlet Tiyatroları Macunköy Tesislerinde birbirinden farklı etkinliklerle devam edecek.

Çocuklara Özel Tiyatro Festivali
Binlerce küçük hanım ve küçük beyin izleyeceği festivalde; KKTC, Bulgaristan, İran, İspanya, İtalya, Polonya, Romanya, Almanya, Yunanistan ve Rusya’dan 11 yabancı grup ve Türkiye’den 7 yerli grup, 13 farklı sahnede 124 temsil verecek.
Festivalde bu yıl KKTC’den ‘Soytarılar Okulu’ ve ‘Ormandaki Sürpriz’, Bulgaristan’dan ‘Bravo Franklin’, İran’dan ‘Kırkayak’, İspanya’dan ‘Üfleme’, İtalya’dan ‘Ayağının Götürdüğü Yere Git’, Polonya’dan ‘Zamanın Ortaya Çıkışı’, Romanya’dan ‘Melekler Sokağı’, Almanya’dan ‘Barış İçin Beş Küçük Parça’, Yunanistan’dan ‘Duşta Şarkı Söyler Misin?’ ve Rusya’dan ‘Kutuda Kim Var?’  isimli çocuk oyunları sahnelenecek.
Türkiye’den ise hem Devlet Tiyatrolarının hem de Şehir Tiyatrolarının başarılı oyunlarının yer aldığı festivalde; Ankara Devlet Tiyatrosu ‘Tiyatro Makinesi’ni, ‘Altın Kız’ı, ‘Tembel Memiş’i ve ‘Arkadaş’ı; Adana Devlet Tiyatrosu ‘Don Kişot’u; Trabzon Devlet Tiyatrosu ‘Bayram Yeri’ni; Van Devlet Tiyatrosu ‘Zambak Limanı’nı; Bursa Devlet Tiyatrosu ‘Sinco Akıllı Sincap’ı ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Tiyatroları ‘Mevsimler’i minik sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Festivalde ayrıca; kukla, gölge oyunu, dans tiyatrosu, opera ve bale, müzikal gibi farklı tekniklerin kullanıldığı çocuk oyunları, atölye çalışmaları gibi etkinlikler de gerçekleştirilecek.

Festival Coşkusu Her Çocuğa Ulaşacak
“Küçük Hanımlar, Küçük Beyler” Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali ile binlerce çocuğa ulaşmayı hedefleyen Devlet Tiyatroları sosyal sorumluluk alanında önemli adımlar atıyor.
Devlet Tiyatroları, festival coşkusunu her çocuğun yaşayabilmesi için ‘Klinik Palyaçolar’ ile hastanelere gidecek, burada yatan çocukları umudun ve mutluluğun pozitif gücüyle buuşturarak, çocuklara hediyeler sunacak.
Bir başka sosyal sorumluluk projesi olan Serebral Palsili Çocuklar Derneği’nin sahneye uyarladığı ‘Dünya’ya Mesaj 3’ adlı oyun, festival kapsamında tiyatroseverlerle buluşacak. Serebral Palsili çocuklar sahneye çıkacak ve sahneleyecekleri oyunla farkındalık yaratacaklar.
Ankara Devlet Tiyatrosunun düzenleyeceği ‘Adım Adım Tiyatro-Provadan Temsile’ etkinliği de festivalde gerçekleştirilecek bir diğer proje. ‘Çocukların Sevgisi’ adlı projede, çocuklar sahnede yapılan provayı ve usta oyuncuların rol çıkarma çalışmasını izleyecek ve rejisörün kendilerine vereceği mizanseni Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarıyla birlikte sahnede gerçekleştirecekler.

Festivali Bugüne Kadar 300 Bin Çocuk İzledi
“Küçük Hanımlar, Küçük Beyler” Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali, geçtiğimiz 13 yılda 60 farklı ülkeden 115 farklı yabancı tiyatro grubunu, yerli ve yabancı bin 200’den fazla sanatçıyı ağırladı.
Festivalde, Türkiye’den özel tiyatrolar, şehir tiyatroları ve Devlet Tiyatrolarının sahnelediği oyunlar da dahil toplam 280 oyun ve 900 temsil gerçekleştirildi ve sahnelenen oyunları bugüne kadar 300 bin çocuk izledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.