Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası 10 Kasım amerika tsk çin transfer cumhurbaşkanı abd TÜRKPA Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sahil Babayev Saç dökülmesi tedavisinde ne gibi yöntemlere başvurulur

Dünya Tiyatroları ‘Türkçe’ Perde Açacak

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Konya, “Bin Nefes Bir Ses” Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali bu yıl 12’nci kez tiyatroseverlerle buluşacak.

Ev sahipliğini Konya Devlet Tiyatrosunun yaptığı festival, Birgül Yeşiloğlu Güler’in yazdığı ve Ezgi Yentürk’ün yönettiği, Adana Devlet Tiyatrosu yapımı “Pembe Panduflu Aşk” oyununun Konya Devlet Tiyatrosu Sahnesindeki gösterimi ile 18 Nisan Perşembe günü başlayacak.

Dünya üzerinde Türkçe tiyatro yapan ülkeleri, Türk dilinin ilk defa remi dil olarak kabul edildiği topraklarla buluşturan festivalde; Türkiye, Bulgaristan, Kazakistan, Balkar Cumhuriyeti, Kosova, Yunanistan, Azerbaycan ve Irak tiyatro toplulukları seçkin eserlerini tiyatroseverlerin beğenisine sunacak.

Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Doğan Doğru, yaşamlarını Türk tiyatrosuna, Türk diline, Türk edebiyatına adamış büyük ustalardan bahsederek, ‘Yaptıkları katkılarla ölümsüz olmuş ve aramızdan ayrılmış büyük ustalara, başta Muhsin Ertuğrul, Cüneyt Gökçer, Mahir Canova, Salih Canar, Melek Ökte, Nur Subaşı olmak üzere adını anmakla bitiremeyeceğim tüm ustalarıma festivalin tüm alkışlarını adıyorum’ dedi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt ise festivali düzenlemenin önemine değinerek, şöyle konuştu;
“Ne büyük bir gurur ki Konya’da “Bin Nefes Bin Ses” Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali düzenliyoruz. Ortak dil, sanat yoluyla bir kere daha birleştirici, kavrayıcı, besleyici unsur oluyor. Böylece milyonlarca insan aynı dili zenginleştirerek yan yana geliyor, dilin anlam kalesinde buluşuyor.”

Devlet Tiyatrolarından iki oyunun sahneleneceği festivalde sekizi yabancı olmak üzere toplam 10 farklı oyun tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

Festivalde bu yıl, Kazakistan Cumhuriyeti’nden ‘Jibek (Aşk Efsanesi)’, Bulgaristan Cumhuriyeti’nden ‘Ezop (Tilki İle Üzüm)’ ve çocuk oyunu ‘Alaaddin’, Kosova’dan ‘Gör Bak Neler Olacak Şimdi’, Azerbaycan’dan ‘Hellados’, Balkar Cumhuriyetinden ‘Doktor Filozofi’, Yunanistan’dan ‘Bana Bir Şeyhler Oluyor’ ve Irak’tan ‘Bohça’ isimli oyunlar sergilenecek.

Türkiye’den ise Devlet Tiyatroları oyunlarının yer aldığı festivalde, Konya Devlet Tiyatrosu ‘Gus İle Yemek Saati’ni ve Adana Devlet Tiyatrosu ‘Pembe Panduflu Aşk’ı tiyatroseverlerle buluşturacak. Festival, 28 Nisan Pazar günü son bulacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.