Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Dünyanın En Büyük Fotoğraf Yarışması 2016’da Çekilen En İyi Fotoğrafları Ödüllendirecek

Dünyanın en büyük fotoğraf yarışması Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri’nde 10. yıldönümünde ödül alacak fotoğrafları belirleyecek olan jüri heyeti bugün açıklandı. Yarışmayla 2016'da çekilen en iyi fotoğraflar ödüllendirilecek.

Dünya Fotoğraf Organizasyonu tarafından hayata geçirilen 2017 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri kapsamında fotoğraf sektöründe dünyanın saygın uzmanları, Profesyonel, Açık, Gençlik, Ulusal Ödül ve Öğrenci Odağı kategorileriyle 2016’da çekilen en iyi fotoğrafları gün yüzüne çıkarıp ödüllendirmek için bir araya geliyor.
Heyetin seçeceği kazanan fotoğrafların sahipleri sadece en son Sony dijital görüntüleme ekipmanları ve büyük nakit ödüllerin sahibi olmakla birlikte, aynı zamanda eserlerini dünya çapında sergileyecek.

Profesyonel yarışmasına Zelda Cheatle başkanlık ederken, Açık ve Gençlik yarışmalarının başkanlığını, aynı zamanda dünyanın 61 ülkesinde gerçekleştirilen Ulusal Ödüller yarışmasında da jüri üyeliği yapacak olan gazeteci ve fotoğrafçı Damien Demolder yapacak.

 Zelda Cheatle yarışmayla ilgili olarak şunları söyledi: "Benim aradığım şey, düşüncede ve uygulamada orijinallik, vizyonda netlik, yani duvarda veya ekran üzerinde iyi şekilde görüntüye dönüşebilecek net bir konsept olacak. Bir fotoğraf sadelik, iyi işçilik ve kimi zaman da ince zeka veya tutku, hüner, şans veya sağduyu içerebilir ama iyi bir fotoğraf her zaman sizi durdurup kendisine baktırır.”
 

Ödüller

 Kazanan isimler, 20 Nisan 2017’de Londra’da düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak. Ödüller arasında, en son Sony dijital görüntüleme ekipmanları, 2017 ödül kitabında yer alma imkanı ve Profesyonel kategori birincisi için 25 bin ABD Doları ve Açık kategori birincisi için 5 bin ABD Doları tutarından nakit ödül bulunuyor.

Ödül kazanan ve finale kalan fotoğrafların tamamı, 21 Nisan- 7 Mayıs 2017 tarihleri arasında Londra’daki Somerset House’ta düzenlenecek olan 2017 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri kapsamında sergilenecek.

Son Başvuru Tarihleri 

Öğrenci Odağı yarışması son başvuru tarihi 5 Aralık 2016, Açık Ulusal Ödül ve Gençlik yarışmaları son başvuru tarihi 5 Ocak 2017,  Profesyonel yarışma son başvuru tarihi ise 10 Ocak 2017.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.