Öne Çıkanlar diyarbakır Kent Ayyuka eNBE azerbaycan istanbul çin türkiye 17 Mart 2024 Pazar Gündemi CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan

Eminönü Meydanında 2 Ton Baklava Ücretsiz Dağıtılacak

Tarihi Eminönü Meydanı bu Pazar en tatlı organizasyona ev sahipliği yapacak. Türkiye'nin en iyi baklava ustaları Altın Oklava için yarışacak, vatandaş ise ustalık eseri bu harika baklavaları bedava yiyecek. 11. Altın Oklava Baklava Ustaları Yarışması ve Baklava Festivalinde 2  ton baklava vatandaşa ücretsiz dağıtılacak.

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD), İstanbul Ticaret Odası(İTO) ve Fatih Belediyesi'nin iş birliğiyle düzenlenen Baklava Festivali 22. Eylül  Pazar günü saat: 11.00'da Tarihi Eminönü Meydanında başlayacak.

Festivale Eski Bakan ve Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım ve baklava üreticisi firma temsilcileri katılacak.

Etkinliğe Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın da katılımı bekleniyor

En İyi Baklava Ustalarına 18 tam altın ödül verilecek

Kurulacak Baklava sergi alanı içinde 50 farklı çeşit 2 ton baklavanın sergileneceği festivalde Türkiye genelinde 40'dan fazla baklava ustası arasından finale kalan ilk 4 ustanın Altın Oklava için kıyasıya mücadelesi olacak. Ustalardan birinci olana 8, ikinciye 5, üçüncüye 3, dördüncüye 2 tam altın, toplamda ise 18 tam altın ödül verilecek. Festivalde Altın oklava sahibi ustaların tarifiyle hazırlanmış 2 ton baklava festival alanında vatandaşlara ücretsiz dağıtılacak. Gaziatep’in yerel sanatçıları festivalde mini bir konser verecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.