Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis Hakurk

ENKA Sanat’tan Istanbul Fringe Festival’e Destek

30 yılı aşkın süredir sanata katkılarını çok yönlü olarak sürdüren ENKA Sanat, Istanbul Fringe ile iş birliği yaparak, bu yıl 21 – 27 Eylül tarihleri arasında ikincisi gerçekleştirilecek festivalin açılış etkinliği sponsoru oldu. Dijital olarak gerçekleştirilecek festivalin açılış performansı Hâl / Status21 Eylül akşamı saat 21.00’de ENKA Sanat’ın katkılarıyla Istanbul Fringe Festival’in YouTube kanalından yayınlanacak.

ENKA Sanat’ın temel amaçlarından birinin, alternatif ve yenilikçi işler üreten genç sanatçıların üretimlerine katkıda bulunarak, bu üretimleri yediden yetmişe çok sayıda izleyiciyle buluşturmak olduğunu belirten ENKA Sanat Direktörü Gül Mimaroğlu Bu amaçla, dünyanın pek çok kentinde gerçekleştirilen ve ilk kez geçtiğimiz yıl İstanbul’a taşınan, sahne sanatları alanında böylesine önemli bir festivale katkı sağlamak istedik. İçinde bulunduğumuz olağan dışı koşullar bizlere, sanata ve sanatçılara verilecek her tür desteğin ne denli önemli olduğunu gösteriyor. Bu vesileyle tüm sanatseverleri, 21 Eylül’de festivalin Youtube hesabında gerçekleşecek dijital yayını izlemeye, sanatçılara destek olmaya davet ediyoruz” dedi.

Bu yıl online ortama taşınan Istanbul Fringe Festival 2020, Türkiye’den ve yurt dışından toplam 16 ekibin performansları, 21-27 Eylül 2020 tarihlerinde YouTube, Zoom, WhatsApp ve diğer sosyal medya mecralarından ücretsiz olarak gösterecek. Işıl Bıçakçı Dance Projects’in Hâl / Status performansı ile başlayacak festivaldeki tüm gösteriler, açılışın ardından erişime açılacak ve hafta boyunca festivalin YouTube sayfasından izlenebilecek.

“Hâl / Status” - Işıl Bıçakçı Dance Projects – Türkiye

Koreografi: Işıl Bıçakçı

Performans: Demet Aksular, Emre Olcay, Ferhat Güneş, Ozan Akgün

Açılış performansını takip etmek için: https://www.youtube.com/c/FringeIstanbul

ENKA Sanat ile ilgili güncel bilgiler için, enkasanat.org, facebook @enkakultur, twitter- instagram @enkasanat adresleri takip edilebilir.

ENKA Sanat Hakkında

ENKA Sanat, kültür ve sanat alanındaki faaliyetlerine, 1984 yılında, sanatın farklı dallarından başarılı sanatçılara ENKA Bilim ve Sanat Ödülleri'ni vererek başladı. İlk etkinliğini, Açıkhava Tiyatrosu'nda 1989 yılında düzenledi. 1999 yılında mekânlarına önce Oditoryumu, ardından 2002 yılında Sanat Galerisi'ni ekleyerek hem etkinliklerini çeşitlendirdi hem de programını tüm yıla yaydı. Bugüne dek, 300’den fazla konsere, 360’dan fazla tiyatro oyununa, 120’den fazla sergiye, 300’e yakın film gösterimine, 50’den fazla dans ve performans gösterisine ev sahipliği yaptı; 7.000’e yakın sanatçıyı, 60.000’den fazla sanatseverle buluşturdu.Bugün, düzenlediği etkinliklerde sahne sanatları, müzik, sinema, plastik sanatlar gibi farklı sanat dallarından yenilikçi örnekleri sanatseverlerle buluşturmaya devam ederken, alanında duayen sanatçıların yanı sıra genç yeteneklere de kapılarını açıyor. Faaliyetlerini ENKA Vakfı çatısı altında sürdüren ENKA Sanat, aynı zamanda geliştirdiği çeşitli iş birlikleri ve sponsorluk çalışmaları ile kurumlara destek sağlıyor.

Fringe Festival Hakkında

“Alternatif”, “keşfedilmemiş”, “sınır” anlamına gelen Fringe'in hikayesi, 1947 yılında Uluslararası Edinburg Festivali'ne misafir olarak katılan ve gösterilerini “bir kenarda” sergileyen 8 ekip ile başladı. Bu oluşum, çağdaş gösteri sanatları alanındaki en prestijli festivallerden biri olarak görülen Edinburg Fringe'e dönüştü. Bugün Fringe Festivalleri, her yıl dünyanın farklı şehirlerinde 170 bin sanatçıyı, 250 farklı mekanda ve 60 bin etkinlikte, yaklaşık 19 milyon kişiyle buluşturuyor. Her şehirde farklı ölçek ve formlarda düzenlenen Fringe Festivalleri alternatif ve yenilikçi işler üreten genç sanatçılara işlerini uluslararası platformda sergileme imkanı sunuyor.

Istanbul Fringe Festival, tüm dünyada olduğu gibi çeşitliliği ve özgünlüğü İstanbul'un kent dinamiği ve çok kültürlü doğasıyla buluşturmak üzere yola çıkıyor. Çoğulcu ve disiplinler arası bir temele dayanan Fringe, yeni ve dinamik olanı kültür ve sanat yoluyla arayan katılımcılarını, çoğulcu ve yenilikçi bir atmosfere davet ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.