Öne Çıkanlar bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE milli savunma bakanlığı

Eşsiz Mağaranın İzleri Performans Defilesi’nde Sergilenecek

IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı kapsamında geçtiğimiz yıl düzenlenen 10. Uluslararası Gelinlik Tasarım Yarışması birincisi Yasemin Dikerel, Performans Defilesi için çalışmalarını tamamladı. 

Profesyonel hayatının ilk koleksiyonunu birbirinden ünlü moda tasarımcılarının buluşma noktası IF Wedding Fashion İzmir’de sergileyecek olmanın heyecanını yaşayan Dikerel, “Uzun süredir bir koleksiyon yapmak istiyordum. Geçen seneki yarışmada birinci olduktan sonra bu hayalimi gerçekleştirmiş oldum” dedi. 
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde ve İZFAŞ tarafından bu yıl 14’üncü kez düzenlenen IF Wedding Fashion İzmir – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nın açılmasına sayılı günler kaldı. Başladığı günden bugüne dek sektör ve ülke ekonomisine katkı sağlayan IF Wedding Fashion İzmir, dünya modasına yön veren tasarımlarının yanı sıra genç tasarımcıları da sektöre kazandırmaya devam ediyor. Sektörün geleceği için yapılan en önemli etkinlik olan Gelinlik Tasarım Yarışması, birincilerine bir sonraki sene “Performans Defilesi” ile koleksiyon defilelerini yapma fırsatı sunarak onları moda dünyasına kazandırdı. 21-24 Ocak tarihleri arasında kapılarını 14’ncü kez açmaya hazırlanan IF Wedding Fashion İzmir’in bu seneki Performans Defilesi sahibi ise, geçtiğimiz yıl düzenlenen 10. Gelinlik Tasarım Yarışması birincisi Yasemin Dikerel olacak. “Sadelikteki Yaratıcılık” teması ile 125 tasarımcının 375 tasarımla başvurduğu yarışmada, ipeği keşfeden Çin İmparatoriçesi “Hsi-Ling-Shi” isimli tasarımıyla birinci olan Dikerel, 20 parçadan oluşan koleksiyonu ile sahne alacak. Genç tasarımcı, 23 Ocak Perşembe günü Avrupa’nın en büyük Gelinlik, Damatlık ve Abiye Fuarı olan IF Wedding Fashion İzmir’de “Lechuguilla” isimli koleksiyonu ile hayatının ilk profesyonel defilesini sergileme heyecanını yaşayacak. 

Sosyal sorumluluk projesi niteliğinde koleksiyon

Kuraklık sorunlarının gündemde olduğu günümüzde moda dünyasına iddialı bir giriş yapmaya hazırlanan Dikerel, “Koleksiyonumun ismi ‘Lechuguilla’. Amerika Birleşik Devletleri’nin New Mexico eyaletinde bulunan bir yer altı mağarası. Dünyanın ziyaret edilmesi en zor yer altı mağaralarından bir tanesi olarak biliniyor. Hiç güneş görmeyen bir yerde içerisinde sadece suyun yaşam verdiği formlarla zenginleşen muhteşem güzellikte bir mağara burası… Çok eşsiz bir mağara… Suyun önemini, tasarruf edilmesi gerektiğini, suyun tüm evrene yaşam veren en büyük etken olduğunu bu koleksiyonumla farklı bir şekilde yorumlamaya çalıştım” dedi. 

Tasarımdan üretime “Dikerel” imzası
Giyilebilir sanat niteliğinde bir koleksiyon yapmaya çalıştığını ifade eden Dikerel, Performans Defilesi için abiye ağırlıklı 20 parçalık bir koleksiyon hazırladığını belirtti. Tasarımı için daha çeşitli renkler ve formlar kullandığını dile getiren Dikerel, tasarım ve üretim sürecini ise şu şekilde ifade etti:

“Doku oluşturmada kadife şeritlerle şekil verdim. Yer yer pamuk ve tüyler kullanıp onları farklı şekilde boncuklarla birleştirerek farklı dokular yapmaya çalıştım. Mağaradaki sarkıtların şeklinden esinlendiğim için form ve dokulara ağırlık verdim. Bunu bir işlemeciye verdiğiniz zaman belki böyle çıkmayacaktı o yüzden ben kendi içimden geldiği gibi bir koleksiyon hazırladım. Bütün üretim işlemelerini kendim yaptım.  Bir belgeselde izlemiştim ve uzun süredir bu mağaranın eşsiz güzelliğini anlatan bir koleksiyon yapmak istiyordum. Geçen seneki yarışmada birinci olduktan sonra bu hayalimi gerçekleştirmiş oldum. Bence tasarımda öğrenmenin sınırı ve yaşı yok. Her zaman öğrenci kalacağız. Beyonce’nin büyük hayranıyım. Hayalim, kendi tasarım ofisimi kurduktan sonra onun tüm dünyaya ilham veren duruşunu anlatabileceğim bir tasarımını yapıp ona giydirmek”. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.