Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tüik tesk genel başkanı bendevi palandöken abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

Frankfurt Türk Tiyatro Festivali 20 Mart'ta Başlıyor

Geleneksel “Frankfurt Türk Tiyatro Festivali”, bu yıl da tiyatro şöleni sunacak.

Almanya'nın Frankfurt kentinde, bu sene yedincisi düzenlenecek olan "Frankfurt Türk Tiyatro Festivali" 20 Mart’ta başlıyor. 

“Sanata evet” şiarıyla bu sene de TC. Frankfurt Başkonsolosluğu himayesinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ile YTB’nin destekleriyle sanatseverlerle buluşacak olan ve Festival Başkanlığını Kamil Kellecioğlu, Festival Koordinatörlüğünü Zeynep Yıldız’ın üstlendiği festivalin açılışı; Ahmet Metin Önel’in kaleme aldığı, bir Ankara Devlet Tiyatrosu oyunu olan ve yönetmenliğini Ali Meriç’in, oyunculuğunu Koray Karaca’nın yaptığı "Eyvah Nadir”le gerçekleştirilecek. 

20-29 Mart tarihleri arasında; Türkiye'den yüzlerce sanatçı, yönetmen, oyuncu ve teknik ekip “7. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali”nde Frankfurt ve Rüsselsheim şehirlerindeki seçkin salonlarda sanatseverlerle buluşacak. 

Her yıl, Türk ve Alman sanatseverlerin yoğun ilgisini çeken festival programı, bu yıl da kültürel zenginliğimizi dünya halklarına Türk Tiyatrosu ve sanatı sayesinde gösterecek. Almanca üst yazıyla izleyiciye sunulacak olan festival programında; Binbir Sanat`ın, “Dönme Dolap”; Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın, “Geçmem Gerek”; Devlet Tiyatroları’nın, “Leyla ile Mecnun”; Anatolia Sahne’nin, “Plastik Aşklar”; Panora Sahne’nin, “Rafadan Tayfa” ve “Gurbet” ile Festivalin kapanış oyununu olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın  sahnelediği;  İ.Ahmet Nuri Sekizinci’nin yazdığı, Tarık Şerbetçioğlu’nun yönettiği “Hisse-i Şaiya” oyunu sahnelenecek. 

Festival kapsamında, oyunların yanısıra; tiyatro sanatçısı Beyti Engin’in, “Oyunculukta Karakter Tasarımı”; pantomim sanatçısı Okan Patirer’in, “Pandomim, Clown, Fiziksel Tiyatro Teknikleri ile Kurgulanmış Bir Beden Farkındalık”; festivalin danışmanlığını ve koordinatörlüğünü yapan Nur Onur’un, “Sahne Sanatlarında Beden ve İletişim; tiyatro sanatçısı Zerrin Tekindor ve yönetmen Hilal Saral’ın, “Kamera Önü ve Sahne Oyunculuğu”; terapist ve kişisel gelişim uzmanı Sibel Mayalı’nın, “Oyunculukta Kişisel Gelişim” atölyeleri gerçekleştirilecek. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.