Öne Çıkanlar diyarbakır Kent Ayyuka azerbaycan istanbul eNBE çin türkiye CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Rino virüs Shu Jueting

Geleceğin Dansçıları Sanata İlk Adımlarını Atıyor

Dünya Dans Merkezi ve ANKAmall işbirliğinde gerçekleşen, 10. yılına giren, sanata ve geleceğin sanatçılarına destek projesinde, bu yılki yetenek taraması başvuruları başladı.

Dünya Dans Merkezi ve ANKAmall işbirliğinde gerçekleşen, yetenekli çocukları sanata kazandırma projesi kapsamında yapılacak yetenek taraması için bu yılın başvuruları başladı. Sanata ilgi duyan çocuklar ve aileleri ANKAmall’da kurulan başvuru masasına kayıt yaptırabilecekler.

2007 yılından bu yana faaliyet gösteren Dünya Dans Merkezi bünyesinde yeni açılacak olan klasik bale sınıfı ve çeşitli kategoriler için yetenek taraması sonrası çok sayıda çocuk ve genç eğitim almaya hak kazanacak. Proje ile klasik sanatların geliştirilmesi ve halkın ilgisinin çekilmesi, daha kültürlü ve seçici sanatseverlerin arttırılması ve yeni genç yeteneklerin bulunup sanat dünyasına kazandırılması amaçlanıyor. Yetenek taramaları, Devlet Balesi Başdansçısı Bahri Gürcan'ın sanat danışmanlığında ve Devlet Balesi'nin seçkin sanatçılarının katkılarıyla oluşturulacak bir kurul tarafından gerçekleştirilecek.

Sanata ve geleceğin sanatçılarına destek 10. yılında

10. yılındaki projede ANKAmall’un genç yeteneklere ulaşmak için önemli bir aracı olduğunu dile getiren Devlet Opera ve Balesi Başdansçısı Bahri Gürcan şunları söyledi:

“Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da çok sayıda çocuğumuzun geleceğine ışık tutacak, yaşamlarına yön verecek ve sanata katkı sunmayı da sürdüreceğiz. ANKAmall, sanata ve sanatçıya verdiği destekle çocuklara, gençlere yeni fırsatlar sunuyor. Seçmeler boyunca çok sayıda çocuğa ulaşma imkanı buluyoruz. Proje kapsamında eğitimlerine Dünya Dans Merkezi’nde başlayan çocukların 42si profesyonel olma yolunda ilerledi, yurt içinde ve yurt dışında önemli konservatuvarları kazandılar. Bugün geldiğimiz nokta, 10 yıldır devam eden bu projenin başarısını ve önemini bir kez daha bizlere hatırlattı. Bu proje ile yetenek taramaları ve verilen eğitimler sonunda, operada sanat hayatına başlayan bale sanatçılarının yanı sıra her yıl merkezden mezun olan ve stajını Dünya Dans Merkezi’nde tamamlayan birçok bale eğitmeninin de sanat ve eğitim hayatına başlamaları da sağlanmış oldu. “

Başvurular 1 Ekim tarihine kadar Dünya Dans Merkezi’ne ve ANKAmall’da yer alan Dünya Dans Merkezi standına yapılabilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.