Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu türk silahlı kuvvetleri süt Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bugünün gündemi HAVA HAREKATI cumhurbaşkanı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan ihracat bursa beşiktaş 14 Nisan 2024 Gündem Özeti

Gitarın Ustaları Akbank Sanat’ta 31 Ocak’a Kadar Sahnede

Akbank Sanat gitarın dünyaca ünlü üç önemli ismini ağırlamaya ve müzikseverlerle sahnede buluşturmaya hazırlanıyor.

Akbank Sanat Gitar Günleri, dünyanın en önemli lavtacılarından, iki Diapason d’Or Ödülü sahibi Hopkinson Smith ile başlıyor. Ünlü sanatçı, 17 Ocak Çarşamba günü vereceği konserde “Elizabeth Dönemi Lavta Müziği”nin seçkin örneklerini müzikseverler için yorumlayacak. Hesperion XX gibi erken dönem oda müziği topluluklarının da olduğu sayısız projede yer alan Hopkinson Smith, Pierre Attaingnant tarafından yayınlanmış olan Rönesans müziğinin lavta için yazılmış örnekleri içeren albümü ile ve 2005 yılında yayınlanan John Dowland albümü ile iki kez Diapason D’Or ödülünü kazandı.

 EFSANEVİ JAPON GİTARİST YAMASHİTA’NIN KIZI SAHNEDE

Akbank Sanat Gitar Günleri, ünlü ECM Firması’nca 2013 yılında yayınlanan “En Otra Parte” ve 2016 yılında yayınlanan “Local Objects” albümleri ile eleştirmenlerin büyük beğenisini kazanan Macar gitarist Zsofia Boros’un 24 Ocak Çarşamba günü gerçekleştireceği resital ile devam edecek.

Akbank Sanat Gitar Günleri, 31 Ocak 2018, Çarşamba günü Japon gitarist Kazuhito Yamashita’nın kızı Kanahi Yamashita’nın konseri ile sona erecek. Çocukluğundan bu yana “Kazuhito Yamashita Quintet Ailesi”nin bir üyesi olarak İtalya, Portekiz, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, ABD, Kore, Vietnam, Singapur ve Japonya’da konserler veren sanatçı, geçen Eylül ayında Münih’te düzenlenen ve yarı finalistleri arasında yer aldığı 66. ARD Uluslararası Müzik Yarışması’nda yarı finale yükseldi.

Tüm konserler saat 20.00’de başlayacak. Konserlerde bilet ücretleri tam 20, öğrenci ise 10 TL olarak belirlendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.