Öne Çıkanlar deprem HAVA HAREKATI çukurova belediyesi Hakkari başbakan binali yıldırım operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis Hakurk Aleyna Tilki

Gitarın Ustaları Ocak Ayında Akbank Sanat’ta

Akbank Sanat, Ocak ayında gitarın dünyaca usta dört ismini ağırlıyor. Akbank Sanat Gitar Günleri, kırktan fazla ülkede konser veren Çek gitarist Pavel Steidl’in 11 Ocak Çarşamba günü gerçekleştireceği açılış konseri ile başlıyor.

Çek gitarist Pavel Steidl, Akbank Sanat Gitar Günleri kapsamında 11 Ocak Çarşamba günü konser verecek. Kendi kuşağının en önemli gitaristleri arasında yer alan Pavel Steidl, 19. yüzyıl gitar literatürüyle gerçekleştirdiği yüksek derecede dışavurumcu performansları ile konserlerine ekstra bir boyut katarken, kendine has mimikleri, el ve vücut hareketleriyle konserlerini zenginleştiren bir sanatçı olarak biliniyor.
Akbank Sanat Gitar Günleri, Ortadoğu, Akdeniz, Brezilya ve Arjantin müziğine olan ilgisiyle tanınan dünyaca ünlü Alman gitarist Nora Buschmann’ın 18 Ocak Çarşamba günü vereceği konser ile devam edecek. Ünlü gitarist konserde klasik müzikten Ortadoğu ve Akdeniz ezgilerine, Arjantin ve Brezilya folk müziğine kadar uzanan zengin bir repertuar seslendirecek.

Etkinlik kapsamında, Herbie Hancock, Ron Carter, Benny Golson gibi caz devlerine eşlik etmiş olan ünlü Fransız gitarist Michel Perez, 25 Ocak Çarşamba günü Akbank Sanat Gitar Günleri’nin konuğu oluyor. Ünlü gitarist, basçı Diego Imbert ile birlikte sahne alacağı konserde, 2012 yılında birlikte kaydettikleri “Double Détente” albümünden eserlerin de aralarında yer aldığı geniş bir repertuarla müzik tutkunlarıyla buluşacak.

Yedi Telli Gitar Ustası

Akbank Sanat Gitar Günleri, 31 Ocak Salı günü gitarın iki dev ismi Andrès Segovia ve Narciso Yepes’in, müzikalitesine hayranlıklarını dile getirdiği, Belçikalı yedi telli gitar ustası Raphaella Smits’in konseri ile sona erecek. Raphaella Smits konserde kendine özgü stiliyle, sekiz telli gitar ve tarihi enstrumanları ile unutulmaz dakikalar yaşatacak.

Konserler saat 20.00’de başlayacak. Tüm konserlerde bilet fiyatları da tam 20 TL, öğrenci de 10 TL olacak
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.