Öne Çıkanlar chp Covid19 tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd fetö AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici istanbul büyükşehir belediyesi CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül bm aselsan Koronavirüs

Gölbaşı Belediyesi Dört Halife Dönemini Sahneye Taşıdı

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Omar Bin Hattab" adlı İki perdelik tiyatro oyununu  Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Kongre Merkezi’nde izleyicisiyle buluştu.

Tiyatro gösterimini izlemeye baştaGölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi partilerin ilçe başkanları, muhtarlar olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı.

Tiyatro gösteriminde Hz. Muhammed (S.A.V) vefatından sonra başlayan halifelik dönemi konu alınıyor. Tiyatronun ilk perdesinde, ilk halife Hz. Ebu Bekir'in, Hazreti Muhammed'in vefatından sonra halife olarak seçilmesini ve yalancı peygamberlerle mücadelesini ve Hz. Ömer'in halife olmadan önceki karakteristik özellikleri anlatılırken,

İkinci perdede ise Hz. Ömer'in halifeliği, İslam devletinin temellerini atması ve adaleti seyirciye anlatılıyor.

İzleyicilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan gösteri vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı. Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, tiyatro programı sonunda vatandaşlara karanfil verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.