Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken fetö şehit adana abd tesk yunanistan tüik Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

"Hacettepe'den Neşet Ertaş'a Vefa"

Türk halk müziğinin büyük ustalarından Neşet Ertaş, ölümünün 5.yılında Hacettepe Üniversitesi'nde özel bir etkinlikle anılacak.

Hacettepe Üniversitesi Geleneksel Müzik Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi (HÜGEM) ve Halk Müziği ve Oyunları Araştırma Geliştirme Derneği (HAMOY) iş birliğiyle düzenlenen“Neşet Ertaş Destanı” başlıklı etkinlikte, tüm Hacettepe büyük ustayı anacak.

2012 yılında yaşamını yitiren halk ozanı Neşet Ertaş’ın yaşam öyküsü, sanatı ve türkülerine yansıyan hayat felsefesi Hacettepe’de genç kuşaklara aktarılacak. HÜGEM Müdürü Prof. Dr. Gülay Mirzaoğlu koordinatörlüğünde düzenlenen bu etkinlik; Yesevi’den, Yunus’tan, Pir Sultan’dan, Karacaoğlan’dan beslenerek ozanlık geleneğini geçmişten günümüze aktaran Neşet Ertaş’ı ve eserlerini yaşatmayı amaçlıyor. Prof. Dr. Mirzaoğlu, insanlık sevgisini “Gönül Dağı” eserinde en güzel biçimde dile getiren ve türküleriyle gönüllere işleyen büyük ozan Ertaş ile ilgili çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Neşet Ertaş türkülerinden seçme eserlerin de seslendirileceği etkinlik, sanatçının ölüm tarihi olan 25 Eylül’de saat 13.30’da Beytepe Yerleşkesi Mehmet Akif Ersoy salonunda halka açık olarak düzenlenecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.