Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken şehit Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan yunanistan ABD Başkanı Donald Trump deaş 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı

Hıdırellez Günü Ne Zamandır, Neler yapılır
Baharın gelişinin simgesi Hıdırellez günü, Gregoryen takvimi Miladi takvimi’ ne göre 6 Mayıs, Rumi takvim olarak da bilinen Jülyen takvimine göre 23 Nisan günü olmaktadır.

Hıdırellez'de genellikle ateş üzerinden atlanır. Ateş üzerinden atlamanın nedeni nazardan ve hastalıktan koruduğuna inanılır. Hıdırellez günü erkenden kalkılır evdeki tencere, kapı, pencer veya çeyiz sandığı’nın kapakları açılır. Hıdırellez günü dilek tutulur. Tutulan dilekler gül ağacına bağlanır ve Bereket duası okunur.

 
HIDIRELLEZ BEREKET DUASI
“Allahümme Rabbühü Ya Halkalhalas Muhammedin Resulullah Yetiş imdadıma Ya HIZIR YA İLYAS” Bu dua 40 defa okunuyor. 5 Mayıs günü 39 defa okunuyor. 6 mayıs günü 1 defa okunup 40’a tamamlanıyor. İçinizden geldiği gibi Allah’a dua edersiniz. Allah’tan dileklerinizi ve bu senenin hayırlı olmasını, bol rızıklı olmasını ve diğer isteklerinizi iletirsiniz.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.