Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası abd 10 Kasım amerika tsk çin transfer cumhurbaşkanı TÜRKPA Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sahil Babayev Saç dökülmesi tedavisinde ne gibi yöntemlere başvurulur

İBB Şehir Tiyatroları Fuat İşhan’ı Kaybetmenin Üzüntüsünü Yaşıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Değerli Sanatçılarından, tiyatro oyuncusu, yazar ve seslendirme sanatçısı Fuat İşhan’ı yitirmenin üzüntüsünü yaşıyor. Kederli ailesine, tüm sevenlerine ve Türk Tiyatrosu’na başsağlığı dileriz. Sanatçı, bugün ikindi namazını müteakip Antalya Kurşunlu Kent Mezarlığı’nda defnedilecektir. 

Fuat İşhan kimdir?

1927’de İstanbul’da doğdu. Güç koşullar içinde büyüdü. İlkokul çağından itibaren hem çalıştı, hem okudu. Orta öğrenimi sırasında başarılı bir öğrenci olduğu için okul temsillerinde başroller verildi. Bu oyunlar Şehir Tiyatrosu’nun sahnelerinde oynanınca, hayatının uğraşını bulmuş oldu. Çünkü oyunlar, zamanın ünlü tiyatrocuları tarafından seyredilmiş ve Muhsin Ertuğrul, değerli oyuncuları Sami Ayanoğlu ile Talat Artemel’i evine göndererek tiyatroya çağırtmıştı onu. Artık hem okuyor hem sahneye çıkıyordu. Hukukun son sınıfına kaldı. 1946’dan beri – kısa bir rahatsızlık dönemi ve yedek subaylık hariç – Şehir Tiyatroları’nda çalışmıştır. Yüzden fazla oyunda; gibi önemli roller yüklenmiştir. Yönetmenlik de yapmıştır.
Orta öğretim sırasında amatörce başladığı oyun yazma uğraşını sürdürmüş TRT ve Kıbrıs Radyosu’nda yayınlanmış otuz kadar radyo oyunu yazmıştır. “Sevgili”, “Nişanlılar”, “Deli Oğlan”, “Beşik Nişanı”, “Sarı Traktör”(T. Apaydın’dan uyarlanma ), “Gülyabani”(H.R. Gürpınar’dan uyarlama), Köyün Kamburu(K.Tahir’den uyarlama) ve Atatürk Yılı yarışmasında ödül kazanan “Oy Deniz” bu radyo oyunlarından bazılarıdır.
Radyo ve TV’de seslendirme de yapan yazarın sahneye çıkmış üç oyunu vardır. Bir arkadaşı ile yazdığı “Küçük Gezginler” isimli çocuk oyunu, 1974-75 sezonunda Şehir Tiyatrosu’nda oynanan “Kubilay” ve “Bayrak Böyle Yükseldi”.


ŞEHİR TİYATROLARINDA OYNADIĞI OYUNLAR
Şeytanın Tohumu, İpekçi Merhum, Büyük Cemaat, Kaş Yapayım Derken, İhtiras Tramvayı, Liliom, Don Juan’a Oyun, Kubilay, Koca Sinan, Şatoda Kovalamaca, Bir Kavuk Devrildi, Othello, Utanç Duvarı, Utanç Dünyası, Sonbahar Fırtınası, Tango, Pirinçler Yeşerecek, Kadıköy İskelesi, Her Şeye Rağmen, Onu Çok Seviyorum, Sokakta: Street Scene, Adını Çocuklar Koysun, Tanrı Dağı Ziyafeti, Peer Gynt, Ali ve Küçük Hafiyeler, Harami Çeşmesi, 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.