Öne Çıkanlar pkk bugünün gündemi azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istanbul

İBB Şehir Tiyatroları Salondan Yayın’da Bu Hafta (1-7 Haziran 2020)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, kültür-sanat etkinliklerini sanatseverlere online olarak ulaştırmaya devam ediyor. Sanatseverleri, alanının önde gelen eğitmenleri tarafından gerçekleştirilen atölye programları, İstanbul’un kültür sanat hayatına yön veren isimlerle söyleşiler, uzun süre kapalı gişe sahnelenmiş oyunların tekrar gösterimleri gibi pek çok etkinlik bekliyor.

İBB Şehir Tiyatroları’nın, bu hafta kurumsal sosyal medya hesaplarından sanatseverlerle buluşturacağı atölye, söyleşi ve oyun gösterimi programları:

1 Haziran Pazartesi günü 15:00’te Burak Davutoğlu ve Aslıhan Kandemir ile diksiyon atölyesi gerçekleştirilecek. Türkçe’nin ses yapısı, doğru, güzel ve etkin konuşma teknikleri ve oyunculuk mesleğiyle konuşma, tonlama gibi çalışmalar bu atölye kapsamında paylaşılacak.

2 Haziran Salı günü 21:00’de, Çağdaş Gösteri Sanatları Atölyesi, Emre Koyuncuoğlu moderatörlüğünde bu hafta Ayla Algan, Ayşenil Şamlıoğlu ve Mehmet Ergen’i konuk ediyor. “Şehir Tiyatroları’nda Stüdyo/Atölye Geleneği-TAL’den ÇGSM’ye 1988-2020” başlığı altında bir söyleşi gerçekleştirilecek. (TAL:Tiyatro Araştırma Laboratuvarı, ÇGSM:Çağdaş Gösteri Sanatları Merkezi)

3 Haziran Çarşamba günü 15:00’te, Oyunculuk Atölyesi’nde, Çağrı Hün, ses ve nefes teknikleri üzerinde duracak. Doğru nefes alma ve konuşmanın temel özelliklerini anlatırken, ekran karşısındakilerle egzersizler gerçekleştirecek.

4 Haziran Perşembe günü 21:00’de, Canlı Söyleşiler’de, İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Ergen, Levent Üzümcü ile söyleşecek.

5 Haziran Cuma günü 15:00’te, Oyunculuk Atölyesi’nde, Süeda Çil ile beden dili atölyesi gerçekleştirilecek.

6 Haziran Cumartesi günü 12:00’de, “Sahnenin Gizli Kahramanlarına Sorduk” isimli söyleşimizin ilk konuğu Sahne Amiri Özkan Balsoy olacak.

6 Haziran Cumartesi günü 15:00’te Hoşu’nun Utancı isimli çocuk oyunumuz seyirciyle buluşacak.

6 Haziran Cumartesi günü 19:00’da, Oyunculuk Atölyesi’nde, Neslihan Öztürk’le role hazırlık atölyesi gerçekleştirilecek. Oyunculuk mesleğinde, bir oyuncunun role hazırlanma teknikleri, nelere dikkat etmesi gerektiği, karakter okuma ve değerlendirme gibi belirli çalışmalar bu atölye çerçevesinde katılımcılarla paylaşılacak.

6 Haziran Cumartesi günü 21:00’de, İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Ergen moderatörlüğünde Yazarlık Atölyesi’nin 4. konuğu yazar Cevat Çapan olacak. Cevat Çapan’ın bir sanatçı olarak duyarlıkları, onu yazmaya teşvik eden olaylar, duygular ve yazarlık serüveni konuşulacak.

7 Haziran Pazar günü 15:00’te Hürrem Sultan isimli oyunumuz seyirciyle buluşacak.

HOŞU'NUN UTANCI

Hoşu bir sabah karnında bir şey olduğunu fark eder ve ne olduğunu anlayamaz; ailesine de soramaz, bir türlü açılamaz. Kendi içine kapanır, kabuklarını kapattığındaysa etrafını yosunlar sarar. Yosunlarla sarılı olan Hoşu’yu gören Kaya Balığı yosunları yiyerek onu kurtarır. Oysa onun tek derdi yosunları yemektir, yardım etmek falan değil. Ancak Hoşu kendisini kurtardığını düşünerek onun çok iyi biri olduğuna inanır ve ona açılmaya karar verir.

Şinasi Ekincioğlu’nun yazdığı Zuhal Ergen’in yönettiği oyunda Süeda Çil, Şahine Hatipoğlu, Hülya Arslan, Ersin Umulu, Şehnaz Bölen, Binnur Uyar, Sevgi Sakarya, Fulya Şirin, Metin Zakoğlu, Betül Kızılok, İbrahim Can, İclal Gözcü, Gülçin Kartal, İbrahim Gülle, Özgür Keser, Orkun Kavak, Abdurrahman Yılmaz ve Gizem Yılmaz rol alıyor. Oyun 2000 yılında sahnelendi.

HÜRREM SULTAN

Kanuni Sultan Süleyman’ın eşleri Hürrem Sultan’la Gülbahar Sultan arasında, oğullarının Kanuni sonrası iktidara geçme kavgası vardır. Gülbahar’ın oğlu Şehzade Mustafa’nın yaşı ve becerileri nedeniyle iktidara yakın olması, Hürrem’i telaşlandırmaktadır. Hürrem, kızı Mihrimah Sultan’la evli olan Sadrazam Rüstem Paşa ile Şehzade Mustafa’ya karşı komplo kurar. Padişahla Mustafa’nın arasını, onları birbirlerine karşı kışkırtarak açar. Sonunda Kanuni, Şehzade Mustafa’nın öldürülmesine, Valide Sultan adayı Hürrem’e yeni acılar getirecektir. Çünkü bu sefer kendi oğulları arasında ölümlere, öldürmelere yol açan taht kavgası başlayacaktır.

Orhan Asena’nın yazdığı Engin Uludağ’ın yönettiği oyunda Mazlum Kiper, Ayşegül Devrim, Rıdvan Çelebi, Selma Kutluğ, Binnur Uya, Kerem Yılmazer, Can Başak, Murat Coşkuner, Hakan Güner, Münir Kutluğ, Hakan Arlı, Aziz Sarvan, Caner Bilginer, Cem Uras, Doğan Altınel, Aslı İktu, Berna Oğuzutku, Sibel Seyhan, Yonca İnal rol alıyor. Oyun 2004 yılında sahnelendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.