Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Halil İbrahim Bekdemir Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Entube hasta sayısı

İBB Şehir Tiyatroları Salondan Yayın’da Bu Hafta (25-31 Mayıs 2020)

Koronavirüs salgını süresince dünyanın en önemli opera, bale ve tiyatroları seçkin gösteri ve oyunlarını dijital olarak seyirciyle buluşturuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları da, tiyatro seyircisinin salonlardan uzak kaldığı bu günlerde tiyatroya dair kültür-sanat etkinliklerini sanatseverlere online olarak ulaştırıyor. Sanatseverleri, alanının önde gelen eğitmenleri tarafından gerçekleştirilen atölye programları, İstanbul’un kültür sanat hayatına yön veren isimlerle söyleşiler, uzun süre kapalı gişe sahnelenmiş oyunların tekrar gösterimleri gibi pek çok etkinlik bekliyor.

İBB Şehir Tiyatroları’nın, bu hafta kurumsal sosyal medya hesaplarından sanatseverlerle buluşturacağı atölye, söyleşi ve oyun gösterimi programları:

25 Mayıs Pazartesi günü 15:00’te Burak Davutoğlu ve Aslıhan Kandemir ile diksiyon atölyesi gerçekleştirilecek. Türkçe’nin ses yapısı, doğru, güzel ve etkin konuşma teknikleri ve oyunculuk mesleğiyle konuşma, tonlama gibi çalışmalar bu atölye kapsamında paylaşılacak. 

26 Mayıs Salı günü 21:00’de, Çağdaş Gösteri Sanatları Atölyesi, Emre Koyuncuoğlu moderatörlüğünde, bu hafta Fulya Peker ve Berna Çelikkaya’yı konuk ediyor. “Tragedya ve Şimdi” başlığı altında bir söyleşi gerçekleştirilecek.

27 Mayıs Çarşamba günü 15:00’te, Oyunculuk Atölyesi’nde, Çağrı Hün, ses ve nefes teknikleri üzerinde duracak. Doğru nefes alma ve konuşmanın temel özelliklerini anlatırken, ekran karşısındakilerle egzersizler gerçekleştirecek. 

28 Mayıs Perşembe günü 21:00’de, Canlı Söyleşiler’de, İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Ergen, Zihni Göktay ile söyleşecek. 

29 Mayıs Cuma günü 15:00’te, Oyunculuk Atölyesi’nde, Süeda Çil ile beden dili atölyesi gerçekleştirilecek. 

30 Mayıs Cumartesi günü 15:00’te, Oyunculuk Atölyesi’nde, Mert Turak’la role hazırlık atölyesi gerçekleştirilecek. Oyunculuk mesleğinde, bir oyuncunun role hazırlanma teknikleri, nelere dikkat etmesi gerektiği, karakter okuma ve değerlendirme gibi belirli çalışmalar bu atölye çerçevesinde katılımcılarla paylaşılacak.

30 Mayıs Cumartesi günü 21:00’de, İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Ergen moderatörlüğünde Yazarlık Atölyesi’nin 3. konuğu yazar, yönetmen Serdar Biliş olacak. Serdar Biliş’in bir sanatçı olarak duyarlıkları, onu yazmaya teşvik eden olaylar, duygular ve yazarlık serüveni konuşulacak. 

31 Mayıs Pazar günü 15:00’te Surname 2010 isimli oyunumuz seyirciyle buluşacak. 

SURNAME 2010

Kocasının ölümünün ardından açtığı sahafında, özel bir nedenle geceyi bekleyen Sühendan Hanım, kocasına ait hiç görmediği notlarla karşılaşır. Bu notlar, kocasının kendisi için düşündüğü “sözde şenliğe” dair fikirleri içermektedir. Yazılanları şaşkınlıkla okumaya başlayan Sühendan Hanım; kendisini bir düşün içinde, geçmiş ile bugünün İstanbul’u arasında gerçekleşen bir şenliğin tam ortasında bulur.

Yiğit Sertdemir’in yazıp yönettiği oyunda; Ayşem Yağmur Ulusoy, Can Alibeyoğlu, Ceren Hacımuratoğlu, Derya Keykubat, Derya Yıldırım, Elyesa Çağlar Evkaya, Engin Akpınar, Eraslan Sağlam, İrem Erkaya, Mana Alkoy, Mehmet Soner Dinç, Mert Aykul, Özgür Atkın, Özgür Tanık, Seda Fettahoğlu, Semah Tuğsel, Seza Güneş, Şeyda Arslan, Uğur Dilbaz, Yiğit Sertdemir, Zeynep Göktay Dilbaz rol alıyor. Oyun, İBB Şehir Tiyatroları’nda 2010 yılında sahnelendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.