Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener yunanistan esnaf

İBB Şehir Tiyatroları Sezon Minimal’in Yeni Oyunu “Geçit”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Cem Düzova’nın yazdığı Nihat Alpteki’nin yönettiği Geçit adlı oyunu seyirciyle buluşturuyor. Oyun, 20 Ekim 2020 Salı günü saat 20.30’da Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde ilk gösterimini yapıyor.

Oyun Konusu: 

Çıktıkları yolculukta dağ başında mola veren bir ağa ve maraba, saklandıkları yerden kontrol noktasını izlerler. İki kişi arasındaki ilişki aslında insanlığın varlığından beri mücadele ettiği mülkiyetçilik ve ezen-ezilenlerin hikâyesinin özeti gibidir.

Geçit’in yönetmeni Nihat Alpteki, oyunu şöyle değerlendiriyor: 

“Cem Düzova’nın yazdığı Geçit oyunu bi¬zi¬m topraklarımızda özell¬ikle daha çok Doğu bölgelerim¬izde yaşanan toprağa dayalı üret¬im ¬ilişkilerinin oluşturduğu sınıfsal yapının kapi¬tali-zm¬in etk¬is¬iyle bi¬ç¬imle bi¬rli¬kte i¬çeri¬ği¬n de deği¬şt¬iğin¬i bi¬r dağ başında baş başa kalmış b¬irbi¬ri¬n¬in karşıtı ya da b¬irb¬iri¬ni¬ ¬içeren ¬iki¬ sınıfsal yapının karakterler¬i üzer¬inden anlatıyor.

Geç¬itte sınanan tar¬ihsel süreç ve sürec¬i bugüne geti¬ren ki¬şi¬ler¬in ortaya çıkan değişi¬mden payına düşen¬ ¬isteyerek ya da i¬stemeyerek yaşamak zorunda kaldığı olağanüstü anlar. Tıpkı son b¬ir yılda yaşadığımız olağanüstü günler¬ ¬içeren pandem¬i süreci¬ g¬ib¬i. Bu günler de bi¬z¬im kend¬imi¬zle yüzleşt¬iğimi¬z geçi¬t¬im¬iz olarak aklımızda kalacak.”


Dramaturgisini Dilek Tekintaş’ın, müziğini Barış Manisa’nın, sahne-kostüm tasarımını Mehmet Emin Kaplan’ın, ışık tasarımını Mustafa Türkoğlu’nun, efekt tasarımını Özgür Yaşar İşler’in yaptığı, fotoğraflarını Ahmet Çelikbaş’ın çektiği oyunda Gürol Güngör/Emre Narcı, Hasip Tuz/Müslüm Tamer rol alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.