Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis Hakurk

İBB Şehir Tiyatroları’nın Yeni Oyunu “Mavi Kuş” Seyirciyle Buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Mustafa Kutlu’nun yazdığı, Özgür Kaymak’ın oyunlaştırıp yönettiği Mavi Kuş adlı oyunu seyirciyle buluşturdu. Oyun, 24 Nisan 2019 Çarşamba günü Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde ilk gösterimini yaptı. Seyircilerin beğenisini kazanan oyun ayakta alkışlandı.

Oyunun ilk gösterimine İBB Kültür Daire Başkanı Rıdvan Duran, Şehir Tiyatroları Müdürü Necip Sedat Çakır, Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, Müdür Yardımcısı Osman Kurtuluş, 26. Dönem İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, Cumhurbaşkanı Danışmanı Elif Esen’in yanı sıra Şehir Tiyatroları sanatçıları katıldı.
Oyunun konusu:

Tren istasyonuna gitmek üzere kasabanın tek otobüsü “Mavi Kuş” ta yolları kesişen bir grup yolcunun sürprizlerle dolu yol hikayesi.

Oyunun yönetmeni Özgür Kaymak, Mavi Kuş’u şöyle anlatıyor:

“Gerçek yaşamdan beslenen sanat, bizden ve keyifli hikayeleriyle karşımıza çıkıyor. İşte bu hikayelerden biri olan "Mavi Kuş" tiyatro ile buluştuğunda "Tuhaf Bir Yol Hikayesi" ne dönüşüyor. Bu dönüşüm, görsel aktarım göz önüne alındığında, sinemaya nazaran daha kısıtlı olan tiyatro sanatının ne kadar özel olduğunu bize hatırlatıyor.
“Tuhaf Bir Yol Hikayesi” hayatın, yaşadığımız ülkenin kendini tamamlayıp, tekrar başa dönen bir döngünün çok tanıdık durumlarını ve kişilerini bize gösteriyor. Bu sebeple bizi görüyoruz. Değişen ya da hiç değişmeyen yönlerini keşfediyoruz.”

Oyunda Asrın Gurur Kuyucak, Ayşem Yağmur Ulusoy, Begüm Akdoğan Akkaya, Behice Maurer, Besim Demirkıran, Burcu Sarıgül, Cafer Alpsolay, Deniz Akkaya, Efe Ünal, Ercan Demirhan, Hakan Örge, Kamer Karabektaş, Onur Demircan, Salih Salcan, Sibel Topaloğlu, Şevket Avşar, Tarık Köksal, Yiğit Ali Uslu, Yusuf Aytekin, Zeki Yıldırım, Okan Karaca, Caner Bilginer, Alper Siyambaş, Orkun Sarıalioğlu, Özgür Atkın rol alıyor. 

Oyun, 25-27 Nisan, 2-4 Mayıs 2019 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.