Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası amerika çin transfer cumhurbaşkanı TÜRKPA Anıl İlter Savcı Oluyor İzmir depremi Saadet Alpago kimdir Ayça Aykaç Kimdir? Muhbir

İdil Biret Ve Cihat Aşkın Besteci, Şef Işıközlü'nün 50.Sanat Yılında CRR Sahnesinde

Besteci, şef Çetin Işıközlü’nün 50. sanat yılı, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda çok özel bir konserle kutlanıyor. Işıközlü’nün şefliğinde gerçekleşecek konserde, dünyaca ünlü piyanist İdil Biret ve keman vitüözü Cihat Aşkın solist olarak yer alacak. Gecede sanatçılara CRR Senfoni Orkestrası eşlik edecek.

Çetin Işıközlü 50. Sanat Yılı konserinde, Işıközlü’nün ilk kez 1978 yılında keman virtüözü Ayla Erduran tarafından seslendirilen Keman Konçertosu, bu kez Cihat Aşkın tarafından icra edilecek. Konçerto daha önce, dünyaca ünlü keman sanatçıları Viktor Pikayzen ve Server Ganiyev tarafından da seslendirilmişti.

CRR Konser Salonu’nun 30 yıl önce gerçekleşen ilk açılış konserinde de solist olarak yer alarak ismini salonun tarihine yazdıran İdil Biret, uzun aradan sonra 4 Aralık akşamı yeniden CRR’de olacak. Işıközlü, Biret’in bu anlamlı desteğiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Ülkemizin çok önemli değerlerinden olan İdil Biret ile dostluğumuz çok uzun yıllara dayanıyor. Müzik tutkumuz ile başlayıp, sönmeden devam eden bir dostluk ve paylaşım. Benim için çok mühim olan bu geceye, çok yoğun konser programı arasında,  hiçbir karşılık kabul etmeksizin icrasıyla katılıyor olmasından dolayı kendisine içtenlikle teşekkür ederim.”

Çetin Işıközlü 50. Sanat Yılı konserinde ayrıca; “Beethoven’dan 7. Senfoni La majör 0p.92” ve Chopin’den “Andante Spianato ve Grande Polonaise Brilliante Op. 22” eserleri icra edilecek.

Işıközlü’nün eserleri arasında, uluslararası bale dağarcığına giren Judith adlı bale yapıtı, telif haklarını Mehmetçik Vakfı’na bağışladığı Türk Ordusu Senfonisi, Çanakkale Kahramanları Destansı Oratoryosu ve dünya satış listelerine giren ilk Türk operası olan Ağrı Dağı Efsanesi Operası (The Legend Of Mount Ararat) da yer alıyor.

Işıközlü, ülkemizde en çok opera yazan besteci olarak, yedinci operası olan Fatih / 1453 ile sanatseverle buluşmaya hazırlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.