İDSO Bu Haftaki Konserinde Usta Gazeteci Çetin Emeç’i Anacak

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) Denizbank konserleri bu haftaki programında, 7 Mart 1990 yılında bir suikasta kurban giden usta gazeteci Çetin Emeç’in anısına sahnede olacak.

2 Mart 2018 Cuma akşamı Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM) gerçekleşecek konserde İDSO müzik dünyasının iki önemli ismini ağırlayacak. Şef Ender Sakpınar yönetimindeki İDSO konserde ilk olarak, klarnet sanatçısı Raffaele Bertolini’ye eşlik edecek. İtalyan klarnet sanatçısı konserde ünlü Alman besteci Carl Maria Von Weber’in 1 Numaralı Fa Minör klarnet konçertosunu seslendirecek.

Konserin ikinci solisti ise yalın, mütevazi tarzı ve piyanoya hakimiyetiyle dikkat çeken İtalyan piyanist Marco Schiavo olacak. İtalyan piyanist Schiavo, konserde Ludwig Van Beethoven’ın 3 Numaralı Piyano Konçertosu ile müzikseverlerin karşısında olacak.

Konserin ikinci bölümünde ise İDSO, ünlü Alman besteci Robert Schumann’ın 4 numaralı senfonisini seslendirecek. Konser saat 20.00’de başlayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.