Öne Çıkanlar diyarbakır Kent azerbaycan istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu Funda Arar milli güvenlik kurulu

İDSO Dünya Kadınlar Gününü Tango Müziğinin Efsanesi Astor Piazzola’nın Dört Mevsimi İle Kutluyor

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ( İDSO) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında vereceği konserde tango müziğinin efsanevi ismi Astor Paizzola’nın müzikleriyle sahnede olacak. 
Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda 6 Mart Cuma günü gerçekleşecek İDSO konserinde orkestrayı ünlü İngiliz şef Howard Griffiths yönetirken, sahnede solist olarak da ünlü kadın keman sanatçımız Özgecan Günöz olacak. 


İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın yardımcı baş kemancısı olarak da görev yapan ünlü keman sanatçımız Özgecan Günöz’e sahnede İDSO eşlik edecek. İDSO’nun bu özel konserinde biletlerin satışa çıkar çıkmaz bittiği öğrenildi. 

Konserin ilk bölümünde İDSO, “Tango Nouve” olarak adlandırılan ve tango müziğine yeni bir yorum getiren Latin dünyasının ünlü bestecisi Astor Piazzola’nın “Buenos Aires’te 4 Mevsim” adlı eserini seslendirecek. Piazzolla'nın, Vivaldi'nin meşhur "Dört Mevsim" konçerto dizisini temel alarak yazdığı belirtilen “Buenos Aires'te 4 Mevsim “ görkemli eserinde sahnede solist sanatçı Özgecan Günöz’e İDSO eşlik edecek. 

İkinci bölümde Çaykovski var 

Konserin ikinci bölümünde ise İDSO ünlü Rus besteci P.İ.Çaykovski’nin Pateti k isimli 6.Senfonisi ile müzkseverlerin karşısında olacak. Romantik Dönem Rus klasik müziğinin bestecisi olarak ün yapan Pyotr İlyiç Çaykovski senfoni, opera, bale, enstrümantal ve oda müziği ile şarkı gibi birçok tarzda eserler besteledi. Çaykovski günümüz klasik müzik repertuarında yer alan en popüler konser ve gösteri müziklerini de yazan isim olarak biliniyor.

Konser saat 20.00’de başlayacak.

Özgecan Günöz’ün mesleki kariyer yolculuğu 

1986 yılında İzmir’de doğan sanatçı, 1996 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nın keman bölümüne girerek Prof.Cengiz ÖZKÖK ve Prof.Reyyan Yücelen BAŞARAN ile çalıştı. 2000 yılından itibaren eğitimine Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Kartal AKINCI ile devam etti ve bir yıl sınıf atlayarak 2005 yılında mezun oldu.
2006 yılında Maryland Üniversitesi’nde (ABD) David SALNESS ile çalışan sanatçı, 2007’de İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Venyamin WARSAHVSKI ile yüksek lisans çalışmalarına başladı ve 2010 yılında yüksek lisansını tamamladı.

Bremen Uluslararası Gençlik Orkestrası’na ve Anadolu Gençlik Orkestrası’na katıldı. Çeşitli ülkerlerde konserler verdi, festivallere ve ustalık sınıflarına katıldı. Eğitim hayatı boyunca Walentyny JAKUBOWSKİEJ, Igor OISTRAKH, Gerhard SCHULZ, Jerrold RUBENSTEIN ve Joshua EPSTEIN ile keman, Günter PICHLER, Rohan GREGORY, Elise KUDER, Troy STUART, Kate VINCENT ve Miranda DALE ile oda müziği çalışmalarında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Bulgaristan Shumen Devlet Senfoni Orkestrası, İstanbul Oda Orkestrası, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Orkestrası, Orkestra Akademik Başkent, Mersin Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası, Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası, Dokuz Eylül Üniversitesi Senfoni Orkestrası ve Bodrum Oda Orkestrası ile solist olarak konserler verdi. 

2007 yılında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın açmış olduğu sınavı kazanan sanatçı, 2011 yılından itibaren görevine İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nda devam etmekte olup, 2016 yılında aynı kurumda Başkemancı Yardımcısı ünvanını aldı. Aynı zamanda Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası üyesi  de olan sanatçı, solo konserlerine ve Bosphorus Trio ile oda müziği alanındaki çalışmalarına devam ediyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.