Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan bugünün gündemi terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

İlçelerde Ücretsiz  Beethoven Yılı’na Merhaba  Konserleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Senfoni Orkestrası, şef Cem Mansur yönetiminde, Sultangazi, Kartal ve Bakırköy’deki İBB’ye bağlı kültür merkezlerinde ücretsiz üç konser verecek. “5’inci Senfoni: Kader Kapıyı Çalmıyor” başlığıyla gerçekleşecek konserler, “2020 Beethoven Yılı”na karşılama niteliği taşıyor.

Konser Öncesi Söyleşi

CRR Genel Sanat Yönetmeni Cem Mansur şefliğinde gerçekleşecek konserler öncesi, Mansur dinleyicilerle yarım saatlik bir söyleşi gerçekleştirecek. Beethoven ve eseri 5. Senfoni üzerinden gerçekleşecek söyleşide; dünyayı etkileyen besteci ve eseri dinleyicilere tanıtılırken, onu tanıyanlarla da felsefesi, etkileri ve bugünün bestecilerine düşündürdükleri üzerine sohbet edilecek.

“5’inci Senfoni: Kader Kapıyı Çalmıyor” başlığıyla gerçekleşecek konserler; 27 Aralık’ta, saat 20.00’de Kartal İBB Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde, 29 Aralık’ta saat 20.00’de Bakırköy İBB Cem Karaca Kültür Merkezi’nde, 30 Aralık’ta ise saat 19.30’da Sultangazi İBB Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nde İstanbullularla buluşacak.

İyi Müziği Herkese Ulaştırma Amacı

İBB, CRR Senfoni Orkestrası’nın gerçekleştireceği ücretsiz konserlerle,  İstanbul’un farklı semtlerinde yaşayıp daha önce senfoni orkestrası tarafından icra edilen bir konsere gitme fırsatı bulamamış İstanbullular için de bir imkân sunmuş oluyor. Böylece, CRR Sanat Yönetmeni Cem Mansur’un; iyi müziği, dolayısıyla canlı müziği herkese ulaştırma amacı ve insanları klasik başyapıtlarla tanıştırma gayesi için de büyük bir adım atılmış oluyor.

2020 “Dünyanın en popüler bestecisi” olarak nitelendirilen Ludwig van Beethoven’ın 250. doğum yılı sebebiyle Beethoven Yılı olarak kutlanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.