Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp Koronavirüs chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ankara Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

İş Sanat Aralık Ayında Zengin Konser Programıyla Sanat Severleri Karşılıyor

İş Sanat zengin Aralık programıyla 2019'u uğurlamaya hazırlanıyor. İş Sanat, Aralık ayında klasik seride Valonya Kraliyet Orkestrası ve Mahler Oda Orkestrası’nı ağırlayacak. Sezonun caz serisi ise caz müziğin usta isimleri Omar Sosa, Paolo Fresu ve Trilok Gurtu ile bu ay başlıyor.

“İstanbul’dan Berlin’e Avrupa’nın Sesleri” adlı turnesine İş Sanat’tan başlayan Mahler Oda Orkestrası, 13 Aralık akşamı kaçırılmaması gereken bir konserle dinleyicilerin karşısına çıkacak. 15 Aralık’ta, Geveze Piyanist ve Spolin-ist Öykü Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu “Fırtına” adlı oyun, çocuklarla buluşacak. Kübalı piyanist Omar Sosa, İtalyan trompetçi Paolo Fresu ve vurmalı çalgı üstadı Trilok Gurtu ile birlikte 17 Aralık akşamı caz rüzgârı estirecek. Bir İş Sanat klasiği haline gelen hikâye dinletilerinde Yaşar Kemal’in “Tek Kanatlı Bir Kuş” adlı eseri yer alacak. Türkiye’de arabesk fantezi müziğinin öncülerinden Ümit Besen ise, 26 Aralık’ta şarkılarını; yeni nesil seslerden Kalben, Selin Sümbültepe ve Melike Şahin ile birlikte yorumlayacak.

-Mahler Oda Orkestrası geliyor-

Klasik müzik dünyasının önemli şeflerinden Claudio Abbado ve Daniel Harding’in kurduğu Mahler Oda Orkestrası, 13 Aralık akşamı 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda sahne alacak. Yirmi ülkeden, elli beş üyesi ile gezgin bir topluluk olan orkestra, klasik müziğe getirdiği yeni solukla Haydn’dan Ligeti ve Martinu’ya uzanan bir repertuvarla dinleyicilerinin karşısına çıkacak.
Alman piyanist Holger Groschopp, Berlin Filarmoni Orkestrası'nın solo kornisti Stefan Dohr, timpanist Martin Piechotta’nın da sahne alacağı gecede, orkestranın şefliğini Londra Senfoni Orkestrası’nın daimi şeflerinden François-Xavier Roth üstlenecek.

Roth, İstanbul izleyicisini nasıl bir konser deneyimi beklediğine dair düşüncelerini şöyle ifade ediyor: “Geçen zaman içinde bestecilerin sanat ve müzik üretimlerini nasıl geliştirdiklerinin bir çeşit panoramasına tanıklık edeceğiz. Böylece iki yüzyıl arasında, birbirlerini tanımayan ve farklı dönemlerde yaşayan bu bestecilerle bir diyalog kurmamıza imkân tanıyacak.”

-Üç kıtadan caz: Sosa, Fresu, Gurtu-

Latin cazın önemli isimlerinden piyanist Omar Sosa, 2012 yılından beri İtalyan trompet sanatçısı Paolo Fresu ile birçok başarılı projeye imza atıyor. Caz dünyasında ritim ustası olarak tanınan perküsyonist Trilok Gurtu’nun da dahil olacağı konser, 17 Aralık akşamı 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda gerçekleşecek.

2012 yılında birlikte müzik üretmeye başlayan Omar Sosa ile Paolo Fresu ilk albümleri ‘Lara’yı yayınladı. Kısa süre içinde Avrupa’nın en sevilen grupları arasına girmeyi başaran ikili, dört yıl sonra ikinci albümleri ‘Eros’u piyasaya sürdü. Miles Davis’i idol olarak belirlemiş trompetçi Paolo Fresu ise yüzlerce albüm kaydında yer aldı. Tiyatro ve sinema müzikleri de yapan sanatçı Enrico Rava, Giorgio Gaslini, David Liebman ve Richard Galliano başta olmak üzere Afro-Amerikan müziğin en önemli isimleriyle aynı sahneyi paylaştı.

-Usta yazar Yaşar Kemal “Tek Kanatlı Bir Kuş” ile anılıyor-

Bir İş Sanat klasiği haline gelen hikâye dinletilerinde bu ay, Nobel Edebiyat Ödülü'ne aday gösterilen ilk Türk yazarımız Yaşar Kemal var. Usta yazarın “Tek Kanatlı Bir Kuş” adlı eseri ilk kez İş Sanat’ta izleyicilerle buluşacak.

Serdar Yalçın’ın müzik direktörlüğü yaptığı, Mehmet Birkiye ve Atilla Birkiye’nin sahneye hazırladığı hikâye dinletisi, izleyicilerin gösterdiği yoğun ilgiden dolayı, 22 Aralık saat 16.00’da ve 23 Aralık saat 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda iki ayrı etkinlik olarak gerçekleştirilecek.

-Ümit Besen, Kalben, Selin Sümbültepe ve Melike Şahin İş Sanat’ta-

İş Sanat 2019 yılına “Ümit Besen Şarkıları” konseriyle veda edecek. Arabesk ve fantezi müziğin öncülerinden Besen’e, yeni nesil şarkıcı – müzik yazarlarından Kalben, Selin Sümbültepe ve Melike Şahin eşlik edecek. Konser 26 Aralık akşamı saat 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda gerçekleşecek. 

Anahtar Kelimeler:
Iş Sanatümit Besen
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.