Öne Çıkanlar istanbul galatasaray myk EMİNE ERDOĞAN cumhurbaşkanı Kuşadası Belediyesi Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha ak parti yasama Koç Holdingin 2023 yılı net karı dinlenme tesisleri suriye

İş Sanat Bol Grammy Ödüllü Programıyla Yeni Sezonu 3 Kasım’da Açıyor

2000 yılından bu yana dünyaca ünlü sanatçıların konser ve performanslarına ev sahipliği yapan, yenilikçi ve özgün projelerle şimdiye kadar yüz binlerce sanatseveri ağırlayan İş Sanat, kapılarını 3 Kasım’da açıyor. Mayıs 2018’e kadar sürecek 18. Sezonda sanatseverleri, klasik müzikten caza, dünya müziğinden dans gösterilerine, yerli projelerden şiir dinletilerine ve çocuk etkinliklerine uzanan zengin ve renkli bir program bekliyor. Grammy ödüllü sanatçı Pinchas Zukerman, Maestro John Rigby yönetimindeki Johann Strauss Orkestrası, cazın dev ismi Grammy ödüllü İsveçli besteci ve şarkıcı Lisa Ekdahl ve tutkuyla seslendirdiği aşk şarkılarıyla ülkemizde geniş bir hayran kitlesine sahip olan Latin Grammy ödüllü İspanyol şarkıcı Buika bu sezonun kaçırılmayacak konserleri arasında gösteriliyor.

“PLANLARKEN DAHİ HEYECAN DUYDUĞUMUZ BİR PROGRAM HAZIRLADIK”

İş Sanat’ın Sanat Yönetmeni Filiz Ova, programı tanıtmak amacıyla düzenlenen basın buluşmasında “Planlarken dahi heyecan duyduğumuz bir program hazırladık. Sanat dünyasının yakından takip ettiği isimleri özel projeleriyle sahnemizde ağırlayacağız. Sanatseverlerin ve izleyicilerimizin ilgisi ile yine çok keyifli bir sezon olacağına inanıyoruz” dedi.

Sanat tutkunlarının heyecanla beklediği 18. sezon, 3 Kasım’da, Eivind Gullberg Jensen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile açılacak. Soprano Marie Eriksen ile birlikte İş Sanat’ın Parlayan Yıldızlar serisindeki performanslarıyla hafızalarda yer eden genç sanatçılar Umut Sağlam (çello) ve Yiğit Karataş (keman) açılış konserinin solistleri olacak.

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN ÖDÜLLÜ SOLİSTLER, KÖKLÜ TOPLULUKLAR

İş Sanat, klasik müzik dünyasının seçkin toplulukları ile sahnelerin aranan solist ve virtüözlerini nitelikli programı kapsamında bir araya getiriyor.

-20. yüzyılın ikinci yarısının en büyük kemancılarından biri olarak kabul edilen Grammy ödüllü sanatçı Pinchas Zukerman, Avrupa’nın en köklü oda topluluklarından biri olan Camerata Salzburg eşliğinde 7 Aralık, Perşembe akşamı İş Sanat sahnesine konuk olacak.

-Maestro John Rigby yönetimindeki Johann Strauss Orkestrası, İngiliz tenor Nicky Spence ve soprano Corinne Cowling eşliğinde 2018 yılbaşı özel programıyla dinleyicilere muhteşem bir Viyana gecesi yaşatmayı vaat ediyor. Romantik valsler ve eğlenceli polkaların seslendirileceği bu coşku dolu konser 4 Ocak 2018’de.

-İş Sanat, 9 Ocak, Salı akşamı iki yıldız solisti, günümüzün en önemli akordeon sanatçılarından Richard Galliano ve iki Echo Klassik ödüllü Alman keman sanatçısı Arabella Steinbacher’i Zürih Oda Orkestrası eşliğinde bir araya getirecek.

-Kuşağının dikkat çeken piyanistlerinden Lars Vogt, 2015 yılında müzik direktörlüğü görevini üstlendiği ve The Guardian’ın ’Britanya’nın en iyi oda orkestrası’ dediği Royal Northern Symphony ile 27 Nisan, Cuma akşamı ilk kez İş Sanat sahnesinde olacak.

-Piyano repertuvarına getirdiği olağanüstü yorumların yanı sıra doğaçlama yeteneğiyle de adından söz ettiren, iki Echo Klassik ödüllü Gabriela Montero, Birleşik Krallık’ın önde gelen yaylı orkestralarından Scottish Ensemble eşliğinde 15 Mayıs, Salı akşamı sahne alacak.

CAZ TUTKUNLARINI HEYECANLANDIRACAK KONSERLER

İş Sanat, İstanbullu cazkoliklerin kaçırmak istemeyeceği konserle caz sahnesinin önemli isimlerini ağırlamaya devam ediyor. Diskografisine sığdırdığı 10 albüm ile platin satış rakamlarına ulaşan, Grammy ödüllü İsveçli besteci ve şarkıcı Lisa Ekdahl, 23 Kasım, Perşembe akşamı İstanbullu hayranları ile buluşacak. Büyüleyici sesiyle yeni dönem caz vokallerinin arasından sıyrılan Hailey Tuck, 15 Şubat, Perşembe akşamı ilk kez İstanbullu hayranları ile buluşacak. Konserde sanatçıya caz müzik dünyasının güçlü isimleri Eric Harland (davul), Joe Sanders (bas) ve Rick Simpson (piyano) eşlik edecek.

DÜNYA MÜZİĞİNİN DİVALARI

İş Sanat, Ege ve Akdeniz kıyılarının büyüleyici kadın seslerini konuk edecek. Tutkuyla seslendirdiği aşk şarkılarıyla ülkemizde geniş bir hayran kitlesine sahip olan Latin Grammy ödüllü İspanyol şarkıcı Buika, “Para mi” albümünün dünya turnesi kapsamında 19 Aralık, Salı akşamı bir kez daha İş Sanat sahnesinde olacak. Ege’nin karşı kıyılarının güzel sesi Glykeria, Ferzan Özpetek’in Serseri Mayınlar filminde seslendirdiği 50 Mila şarkısıyla hafızalara kazınan Nina Zilli ve Las Migas Flamenko topluluğu ile İspanyol müzik dünyasında hızla yükselen, Avrupa, Meksika, Arjantin ve Brezilya’da da sahne alan Silvia Peréz Cruz İş Sanat’ın dünya müziği serisi kapsamında sahne alacak diğer isimler arasında bulunuyor.

İŞ SANAT SAHNESİNE ÖZEL YERLİ PROJELER

İş Sanat, her zevke hitap eden programında Türkiye’nin en sevilen sanatçılarını tekrarı olmayan, özgün projelerde bir araya getirmeye devam ediyor. Piyanist ve besteci Tuluğ Tırpan’ın müzik direktörlüğünü üstlendiği ve Mevlana Senfonik Şiir adlı bestesini de seslendireceği projede Vienna Classical Players, Okan Yalabık, Zara, Erdal Erzincan ve neyzen Burcu Karadağ birlikte sahne alacak.

-Sıra dışı ses rengi, besteleri ve geniş repertuvarıyla dikkat çeken Cem Adrian ve alternatif müziğin sevilen seslerinden Ceylan Ertem Neşet Ertaş türkülerini yorumlayacakları çok özel bir proje için bir araya gelecek.

Yine yerli projeler kapsamında Sinema Senfoni Orkestrası ve Göksel ile Beyaz Perdeden Sahneye Türk Filmlerinden Şarkılar, Çalgı Çengi, Polis, Leyla ile Mecnun gibi birçok film ve diziye bestelediği eserlerle Mehmet Erdem ve sürpriz konukları, Hüsn-ü Dream adlı yeni albümünün ilk konseri ile klarnetin usta ismi Hüsnü Şenlendirici ve yakın dostu Halil Sezai performanslarıyla İş Sanat’ta olacak.

ŞİİR VE HİKÂYE DİNLETİLERİ

Yıllar içinde İş Sanat’ın vazgeçilmezlerinden biri haline gelen, müzikle edebiyatın iç içe geçtiği dinleti serisi yepyeni düzenlemeler ile 18. sezonda da sürecek. Genç izleyicilerin dinletilere gösterdiği yoğun ilgiden dolayı bu sezon ilk kez, öğrenciler için öğlen matineleri düzenlenecek. Seride Nâzım Hikmet, Gülten Akın, Behçet Necatigil, Orhan Veli dizeleri, İstanbul ve aşk şiirleri, Sait Faik hikâyeleri usta oyuncular tarafından seslendirilecek.

BİLETLER 12 EKİM’DE SATIŞTA

Klasik müzik ve caz konserleri ile dünya müziği ve dans gösterilerinden seçili konserlerin biletleri, 12 Ekim, Pazartesi günü satışa sunulacak. Ayrıca kasım ayı etkinliklerinin biletleri de aynı günden itibaren satın alınabilecek. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yerli projeler, dünya müziği konserleri ve çocuk etkinliklerinin biletleri aylık olarak satılacak. İş Sanat’ta etkinlikler yine 20.30’da başlayacak, çocuk etkinliklerinin saati ise 15.00 olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.