Öne Çıkanlar istanbul galatasaray myk EMİNE ERDOĞAN cumhurbaşkanı Kuşadası Belediyesi Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha ak parti yasama Koç Holdingin 2023 yılı net karı dinlenme tesisleri suriye

İstanbul Devlet Tiyatrosu  Bu Hafta (3-8 Aralık) 8 Oyunla Seyirci Karşısında

İstanbul Devlet Tiyatrosu 3-8 Aralık haftasında sevilen 8 oyunla tiyatroseverlerin karşısına çıkacak. 


İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta Kasaplığın Elkitabı, Uçmak “Hezarfen Ahmed Çelebi”, İyi Şanslar, Sahibinin Sesi, Filozof Ahmed, Meraklısı İçin “Öyle Bir Hikaye” ve 80 Günde Devr-i Alem oyunlarıyla sahnede olacak. Ayrıca Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı bir oyun olan “Eyvah Nadir” ise Zeytinburnu Sahnesinde İstanbullu tiyatroseverlerle buluşacak. 8 Aralık Pazar günü, Pazar Okumaları kapsamında Tuncer Cücenoğlu’nun “Kadıncıklar” adlı oyunu ücretsiz olarak temsil edilecek.

İstanbul Devlet Tiyatrosu sahnelerinde seyirci ile buluşacak oyunlara ilişkin detaylar ise şöyle:

Kasaplığın Elkitabı, Cevahir Salon 1’de

6 Haziran 1944 günü Normandiya Çıkarması sırasında savaş bütün şiddetiyle devam ederken Arromanches'daki bir at kasabındaki bir kasabın kızlarını evlendirmeye ve dünyanın çeşitli yerlerindeki çocuklarını toplayıp düğün yapmaya çalışmasını anlatan oyunda Selçuk Kıpçak, Ahenk Demir, Ahmet Dizdaroğlu ve kalabalık bir oyuncu kadrosu bulunuyor. Oyun 8 Aralık Pazar gününe kadar Cevahir Salon 1’de izlenebilir.

Boris Vian’ın yazdığı eser Ayberk Erkay tarafından Türkçeleştirildi. Burak Karaman’ın yönettiği oyunun dekor tasarımı Behlüldane Tor’a, Kostüm Tasarımı Şirin Dağtekin Yenen’e, Işık Tasarımı ise Yakup Çartık’a ait. Oyunun müziklerini Tuncay Uzuner yazarken, Koreografi Filiz Dursunoğlu’a ait bulunuyor. Oyundaki Dövüş Koreografisi  ise Ali Atilla Şendil tarafından tasarlandı. 

Uçmak “Hezarfen Ahmed Çelebi”, Mecidiyeköy Büyük Sahnede

Oyun havada uçma sevdasına karşı koyamayan ve bu hayaline ulaşmak için tüm benliğini ortaya koyan Hezarfen Ahmed Çelebi’nin hikâyesini konu alıyor..

Ömer F. Oyal’ın yazdığı, Hakan Çimenser’in yönettiği oyunda Tolga Evren, Emir Çiçek, Fikret Urucu, Orhan Kurtuldu, Ebru Unurtan Urağ, Erdoğan Aydemir, Zuhal Acar, Efe Erkekli, Onur Ulutaş, Bilal Ercan, Eray Cezayirlioğlu, Kubilay Ünal, Ömer Faruk Çalışkan, Ege Demirci, Burak Batın Çelik, Abdurrahman Merallı ve kalabalık bir oyuncu kadrosu rol alıyor.Uçmak “Hezarfen Ahmed Çelebi” 7 Aralık Cumartesi gününe kadar temsillerine devam edecek.

İyi Şanslar, Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede

Geçtiğimiz sezon yönettiği ve oynadığı “Kendi Gök Kubbemiz (Yahya Kemal) adlı oyunla seyircilerin karşısına çıkan Okday Korunan bu defa yazıp yönettiği “İyi Şanslar” oyunu ile koca dünyada bir nokta haline dönüştürülen insanın varoluşsal meselelerini sorguluyor. Oyunda Kamil Korunan, Kerim Altınbaşak ve Güney Tinin rol alıyor. İyi Şanslar, 8 Aralık Pazar gününe kadar Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede izlenebilir.

Sahibinin Sesi, Üsküdar Tekel Sahnesinde

Zembul ve Bilal'in aşkını çok kültürlülüğün, parçalanmanın, deliliğin izlerini sürerek etkileyici bir ifadeyle anlatan oyunda Fatih Topçuoğlu, Ebru Aytürk, Lebib Gökhan, Meltem Evcioğlu, Oğuz Tunç, Eren Özyalçın, Murat Yatman, Esra Akbaş, Tayfun Sav, Duygu Başkaya, Berk Sezenler, Burak Aksak, Ecesu Sevindik ve Melis Özpaça rol alıyor.
Sevim Burak’ın yazdığı oyunu İskender Altın yönetiyor. 
Oyun 8 Aralık Pazar gününe kadar Üsküdar Tekel Sahnesindeki temsillerine devam edecek.

Filozof Ahmed, Üsküdar Stüdyo Sahnede

Oyun,Paris’in bir kenar mahallesinde yaşayan Arap göçmeni Ahmed, modern dünyanın tartışılan hiç, maksat, siyaset, özne, köken, çelişki gibi en önemli toplumsal ve felsefi kavramlarını farklı episodlarda oldukça eğlenceli bir dille tartışmaya açıyor. Modern Avrupa toplumunun kültür birikiminde yer alan bu evrensel değerler ile gündelik hayatta yaşananlar arasındaki çelişki ve paralellikler gösterilerek felsefenin de ne kadar yaşamın içinde olduğunu anlatıyor bize. Oyundaki karakterlere Süleyman Atanısev, Harun Özer, Suna Selen, Ebru Soyuerden, Emrah Can Yaman, Deniz Arna, Tuğçe Şartekin, Onur Soyal , Mert Asker, Atlas Karan Tumluer, Abdülhamit Mutlu hayat veriyor.Alain Badiou’nun yazdığı , Ayberk Erkay’ın çevirdiği oyunun rejisi Murat Karasu’ya ait. 
Filozof Ahmed 3-7 Aralık tarihleri arasında Üsküdar Stüdyo Sahnede izlenebilir.

Meraklısı İçin “Öyle Bir Hikaye”, Garibaldi Sahnesinde

Büyük yazar Sait Faik Abasıyanık’ın gizemli dünyasının dehlizlerine girerek, onun gözünden İstanbul’u anlamaya, hayatı koklamaya, İstanbul’a yeni bir pencere açmaya ve bu pencereden martılara seslenmeye, dalgalarla fısıldaşmaya, rüzgârı dinlemeye; sevgiyi, aşkı, insanı, sanatı, edebiyatı duyumsamaya hazır mısınız… Sait Faik Abasıyanık’ın bu ünlü eserini Savaş Dinçel sahneye uyarladı. Oyunu Ozan Uçar yönetiyor.
Taner Turan’ın oynadığı Meraklısı İçin “Öyle Bir Hikaye” 5-6-7 Aralık tarihlerinde Garibaldi Sahnesinde izlenebilir.

Eyvah Nadir (Ankara Devlet Tiyatrosu), Zeytinburnu Sahnesinde

Eyvah Nadir, dünden bugüne insanoğlunun bir mücadelesinin öyküsü. Yaşamda değişmeden, bükülmeden, en önemlisi de dik durarak ayakta kalanların trajikomik öyküsü. Eyvah demenin bir zaaf, ötesinde bir yenilgi olduğuna inanan Nadir’in yine bu sözcükten hal ve söylem olarak kaçma çabası, insanın onur ve vicdanıyla sürdürdüğü yaşam yolculuğunun da bir özeti sanki. Gülmek, gülerek düşünmek ve düşünerek özdeşleşmenin sahnede vücut bulduğu Eyvah Nadir, izleyiciyle de bir biçimde köprü kurmaktan geri kalmıyor.
Ahmet Metin Önel’in yazdığı oyunu Ali Meriç yönetiyor. 
Koray Karaca’nın rol aldığı oyun 7-8 Aralık tarihlerinde Zeytinburnu Sahnesinde izlenebilir.

80 Günde Devr-i Alem, Kozyatağı Kültür Merkezinde

Jules Verne’nin dünyaca ünlü klasik yapıtı 80 Günde Devr-i Alem’de beş oyuncu düzinelerce farklı role hayat veriyor ve dünyanın etrafında çıkılacak fantastik, tehlikeli ve sürprizli bir yolculuğa birlikte çıkmak için seyircisini bekliyor. Oyundaki karakterlere Can Şıkyıldız, Rojhat Özsoy, Fazıl Aksakal, Canan Maktal ve Can Albayrak hayat veriyor. Oyunu Mark Brown sahneye uyarlarken, oyunun çevirisi Başak Othan’a ait. 
Gökhan Kocaoğlu’nun yönettiği  80 Günde Devr-i Alem oyunu 3-8 Aralık tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezinde izlenebilir.

Pazar Okumaları, Kadıncıklar, Garibaldi Sahnesi

İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun Pazar Okumaları başlığı altında gerçekleştirilen okuma tiyatrosu etkinlikleri Tuncer Cücenoğlu’nun Kadıncıklar adlı oyunu ile devam ediyor.

Kadıncıklar oyunu, toplumdan çeşitli sebeplerle dışlanarak veya dışlanıldığını hissederek genelevde bir araya gelmiş olan insanların sorunlarını, birbirlerine olan bağlılıkları ile bu sorunlarla nasıl mücadele ettiklerini anlatıyor. Sevinç Erol’un yönettiği okuma tiyatrosunda Dilek Güven, Jale Yücel, Gözen Müftüoğlu, Yıldırım Gücük, Savaş Özdemir, Şule Gezgöç, , Ozan Dağara, Zekayi Metin, Emir Üstündağ ve Yusuf Can Sancaklı rol alıyor.

İlki 24 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen ve seyirciden büyük ilgi gören temsil 8 Aralık Pazar günü saat 15:00’te Garibaldi sahnesinde tekrar edilecek. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.