Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk cumhurbaşkanı erdoğan terörist azerbaycan cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda Bu Hafta

İstanbul Devlet Tiyatrosunda bu hafta Kosovalı Peer Gynt, Bayrak, Kaçış 3: Kıyamete Çağrı, Bir Nefes Dede Korkut, Düdüklüde Kıymalı Bamya ve yoğun ilgi üzerine bir kez daha turneye gelen Ankara Devlet Tiyatrosu oyunu Reis Bey temsil edilecek. Haftanın çocuk oyunu ise Turta Girmemiş Orman.  

Oyunlarına dair detaylı bilgiler şöyle:

Kosovalı Peer Gynt, Cevahir Salon 1’de

1990-2014 yılları arasında ülkesinde yaşanan olumsuzluklardan kaçıp diğer Avrupa ülkelerinde yaşamını sürdürmeye çalışan genç bir insanın dramatik serüvenini gerçekçi-şiirsel bir dille anlatan oyunda Erşan Utku Ölmez, Hakan Şahin, Fatma Öney, Yener Sezgin, Volkan Işılay, Duhan Şahin, Yusuf Can Sancaklı, Nurhayat Boz, Ozan Dağara, Nazime Birben Akbulut,  Duygu Aydoğmuş ve Zekayi Metin rol alıyor.

Yazan: Yeton Neziray

Çeviren: Senem Cevher

Yöneten: Saydam Yeniay

Dekor Tasarımı: Behlüldane Tor

Kostüm Tasarımı: Mihriban Oran

Işık Tasarımı: İ. Önder Arık

Müzik: Türkü Deyiş Çınar

Koreografi: Alpaslan Karaduman

Dramaturg: Yeşim Gökçe

Oyun 15-27 Ekim tarihleri arasında Cevahir Salon 1’de izlenebilir.  

Bayrak, Mecidiyeköy Büyük Sahne’de

Bayrak oyunu cinayetle son bulan bir ihanetin bir aileyi nasıl çöküşe sürüklediğini anlatırken ilişkiler üzerinden aile kavramı, iletişimsizlik ve şiddet olgularını sürprizli bir kurgu ve içerikle sorguluyor. Ali İpin, Gönen Aykaç, Can Şıkyıldız, Zeynep Kızıltan, Murat Sarı, Can Albayrak ve Emir Üstündağ’ın rol aldığı oyun 19 Ekim Cumartesi gününe kadar Mecidiyeköy Büyük Sahne’de izlenebilir.

Yazar: Berkun Oya

Yöneten: Kubilay Karslıoğlu

Dekor Tasarımı: Behlüldane Tor

Kostüm Tasarımı: Selin Ölçen

Işık Tasarımı: Akın Yılmaz

Müzik: Murat Gedikli

Koreografi: Çağdaş Agun

Dramaturg: Günay Ertekin

Kaçış 3: Kıyamete Çağrı, Üsküdar Tekel Sahnesinde

Ergenlik çağındaki bir çocuğa aşırı ilgi göstermekle, kişisel özgürlük tanımanın ortası nasıl bulunur? Çocuklarınızın hayatına ne kadar müdahale edebilirsiniz? Sanal dünyada bambaşka karakterlere bürünerek yaptıkları şeylerden sonra onları ne kadar tanıyabilirsiniz? Kontrolü kaybettikten sonra işin sonu nereye varabilir? Haley’nin, İnternet üzerindeki video oyunlarına bağımlı gençlerin ilgisiz anne babaları için uyarı niteliğinde mesajlar barındıran oyunu, sanal gerçeklik ile gerçek hayat arasında zamanla incelen çizgiyi alacakaranlık gerilimiyle sunuyor bizlere. Oyundaki karakterlere Ahmet Mark Somers, Rüyam Perihan Dirin, Aslı Büşra Sarınç ve Enis Daniş hayat veriyor.

Yazan: Jennifer Haley

Çeviren: Eda Söylerkaya

Rejisör: Metin Belgin

Dekor Tasarımı: Hakan Dündar

Kostüm Tasarımı: Gülhan Kırçova

Işık Tasarımı: Yakup Çartık

Görsel Efekt Tasarımı: Erkan Cerit

Kaçış 3: Kıyamete Çağrı oyunu 19 Ekim Cumartesi gününe kadar Üsküdar Tekel Sahnesinde izlenebilir.

Bir Nefes Dede Korkut, Üsküdar Stüdyo Sahne’de

Geçmişten bugüne birlikte yaşamın bilincini aktaran Dede Korkut hikayeleri Gökçe Kurt Elitez’in yorumunda  seyirciye  müzik, dans ve hikaye anlatıcılığı unsurlarıyla görsel ve işitsel bir şölen yaşatıyor. Gökçe Kurt Elitez, Ziya Serkan Doğan, Fuat Yıldız, Bahri Çakır’ın rol aldığı anlatı 15-20 Ekim tarihleri arasında Üsküdar Stüdyo Sahne’de izlenebilir.

Yazan: Anonim

Yöneten: Gökçe Kurt Elitez

Dekor & Kostüm Tasarımı: Dilek Kaplan

Işık Tasarımı: Önder Ay

Müzik: Fuat Yıldız, Bahri Çakır

Koreograf: Alpaslan Karaduman

Dramaturgi: Canan Kırımsoy

Düdüklüde Kıymalı Bamya, Küçükçekmece CKSM’de

Düdüklüde Kıymalı Bamya, yaygınlaşan dedikodu ve eğitimsiz toplum kültürünü eleştirirken, bunlara karşı olanların ötekileştirilmesini sorguluyor. Sabah kahveleri, fal tutkuları ve içi boş anlamsız sohbetleriyle küçük burjuva kadınlarının duyarsızlıklarına komik bir bakış sergiliyor. Oyundaki karakterlere Sevinç Niş, Ayla Baki Yücesoy, Emin Maltepe, Ece Koroğlu, İpek Gülbir, Demet Ergün, Türkü Deyiş Çınar ve Rami Çakır hayat veriyor.

Oyun 17-20 Ekim tarihleri arasında Küçükçekmece CKSM’de izlenebilir.

Yazan: Memet Baydur

Yöneten: Serap Eyüboğlu

Dekor Tasarımı: Sertel Çetiner

Kostüm Tasarımı: Serpil Tezcan

Işık Tasarımı: Yüksel Aymaz

Müzik : Türkü Deyiş Çınar

Dramaturgi: Şafak Eruyar

Reis Bey, Zeytinburnu Sahnesinde

Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı Reis Bey yoğun ilgi ve istek üzerine bu sezon da İstanbul’da turne temsilleri gerçekleştiriyor. Görevinden hiç taviz vermeyen, yasalara son derece bağlı, kanun makinesi, taş kalpli bir ağır ceza reisinin vicdan muhasebesinin anlatıldığı oyunda karakterlere Osman Nuri Ercan, Çetin Azer Aras, Zafer Güllü, Selma Bayraktargil, Şemsettin Zırhlı, Sedat Keçeci, Sevgi Tanrıverdi, Meliha Savaş, Savaş Tamer, Uğur Bakır, Cihan Korkmaz,  Mehmet Tahir Sertakan, Erdi Erciyas, Kadir Anıl Adıgüzel, Özlem Millici, Cem Haydar Bardakçı, Damla Paksoy, Eda Ateş, Güven Türkmen, Kenan Yılmazer, Mithat Abacı, Burgaç Döğüşçü, Eser Anıl Eroğul, Yunus Beydoğan, Doruk Öztürk, Serdar Erpence, Yunus Beydoğan, Melek Yağmur Güler, Yudum Eryat hayat veriyor.

Reis Bey 18-19-20 Ekim tarihlerinde Zeytinburnu Sahnesinde izlenebilir.

Turta Girmemiş Orman, Mecidiyeköy Büyük Sahne’de (Çocuk Oyunu)

Turta Girmemiş Orman’ın yamacındaki dağın lezzetli çileklerini yemesi yasaklanan ejderha ve arkadaşı Devcan’ın maceralarını anlatan oyun İstanbul Devlet Tiyatrosunun yeni sahnesi Mecidiyeköy Büyük Sahne’de 4 yaş üzeri izleyicilerini bekliyor olacak. 

Yazanlar: Dila Er & Gözde Kısa 

Yöneten: Elif Erdal

Dekor Tasarımı: Şirin Dağtekin Yenen

Kostüm Tasarımı: Medina Yavuz Almaç

Işık Tasarımı: Akın Yılmaz

Müzik: Deniz Gürzumar

Koreografi: İzmir Tenim

Dramaturg: Günay Ertekin

Turta Girmemiş Orman 20 Ekim Pazar günü saat 13.00’de temsil edilecek.

Anahtar Kelimeler:
Bayrak
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.