Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener

İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda Oyun Dolu Bir Hafta

İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta ikisi çocuk oyunu olmak üzere dokuz oyun ile seyirci karşısına çıkıyor. 24 Ekim - 29 Ekim 2017 tarihleri arasında sahnelenecek oyunlar Günün Çorbası, Avrupa, Nehrin Solgun Yüzü, Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş, Cehennem, Profesyonel ve Gulyabani ile çocuk oyunları Sihirli Keman ve Purnima ve Sırlar Ormanı olacak.

GÜNÜN ÇORBASI (MÜZİKAL), CEVAHİR 1 SAHNESİNDE

Todd Mueller ve Hank Boland'ın yazdığı, müzikleri Gregg Opelka'ya ait Günün Çorbası isimli müzikalin çevirisi ve rejisi Taner Tunçay'a, dramaturjisi Selen Korad Birkiye'ye ait. Oyunun dekor tasarımında Behlüldane Tor, kostüm tasarımında Nalan Alaylı, ışık tasarımında ise İ. Önder Arık imzası bulunmakta. Koreografisini Seda Özgiş'in, müzik direktörlüğünü Melikcan Zaman'ın yaptığı müzikal Amerika'da tabloid gazetelere karşı tiraj kaygısında olan bir gazetenin Pulitzer ödüllü muhabirinin ünlü bir restorana “günün çorbası”nın sır gibi saklanan tarifini ele geçirmek üzere gönderilmesiyle başlayan romantik bir müzikal komedi. Oyundaki karakterlere Ozan Uçar, Nermin Koçak Tunçay, Onur Ertaman, Selmin Artemiz, Gözde Türker, Aykan Aydın, Seza Yeğin, Aykut Söyük, Vehbi Akıntürk, Gülçin Arslan, Gizem Genç ve Orhan Ergiol hayat veriyor. Günün Çorbası müzikali 29 Ekim Pazar gününe kadar Cevahir 1 sahnesinde temsillerine devam edecek. David Greig'in yazdığı, Hakan Silahsızoğlu'nun çevirisini yaptığı, Mehmet Birkiye'nin yönettiği Avrupa oyunu da 24-28 Ekim tarihleri arasında Cevahir 2 sahnesinde temsillerini sürdürecek.

NEHRİN SOLGUN YÜZÜ, ÜSKÜDAR TEKEL SAHNESİNDE

Nick Stafford'un yazdığı, çevirmeni ve rejisörü Ahmet Levendoğlu olan Nehrin Solgun Yüzü 28 Ekim Cumartesi günü prömiyer yapıyor.  Dekor ve kostüm tasarımında Şirin Dağtekin Yenen, ışık tasarımında Yakup Çartık imzası bulunmakta. Oyunda, kaybolan kızını bulmak için, şüpheliyi hapishanede sık sık ziyaret eden bir kadınla dostluk kurmaya çalışan bir babanın hikayesi anlatılıyor. Oyundaki karakterlere Levend Öktem, Duygu Üzüm Arat, Serhan Süsler ve Gürcan Salihoğlu hayat veriyor. Nehrin Solgun Yüzü 28 Ekim Cumartesi günü Üsküdar Tekel Sahnesinde izlenebilir.

CEHENNEM, ÜSKÜDAR STÜDYO SAHNESİNDE

Jennifer Haley'in yazdığı, Gülay Gür'ün çevirisini yaptığı Cehennem isimli oyunun rejisörü Metin Belgin. Dekor Tasarımında Hakan Dündar, kostüm tasarımında Ceren Karahan, ışık tasarımında Yakup Çartık imzası bulunan oyunun dramaturgu Şafak Eruyar. Oyun, düşüncelerimizi kodlayan, yaşamı gerçeklikten koparan ve şiddet dürtüsünü tetikleyen sanal dünyanın gelecekte duygularımızı da ele geçirme olasılığını bilim kurgu atmosferinde tartışıyor. Oyundaki karakterlere Metin Belgin, Simay Tuna, Ahmet Somers, Bahadır Buyruk ve Aslı Büşra Sarınç hayat veriyor. #Cehennem, 24 Ekim-29 Ekim tarihleri arasında Üsküdar Stüdyo Sahnesinde olacak.

PROFESYONEL, KOZYATAĞI KÜLTÜR MERKEZİNDE

Dünyaca ünlü Sırp yazar Duşan Kovaçeviç'in oyunu Profesyonel yedi yıldır İstanbul Devlet Tiyatrosunda temsillerine devam ediyor. Başar Sabuncu ve Bilge Emin'in Türkçeye kazandırdığı oyunun rejisörü Işıl Kasapoğlu. Dekor tasarımında Nurettin Özkönü, kostüm tasarımında Gülümser Erigür, ışık tasarımında İ. Önder Arık imzası bulunan oyunun müzikleri Cenap Oğuz'a ait. 40 yaşlarında bir edebiyat adamı ile bir sekreter ve bir gizli polisin sürprizlerle dolu soluk soluğa izlenecek hikayesini anlatan oyunda karakterlere Bülent Emin Yarar, Yetkin Dikinciler, Gülen Çehreli ve Cenap Oğuz hayat veriyor. Profesyonel oyunu 24 Ekim-29 Ekim tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezinde izlenebilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.