Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

John Lennon’ın Mirası Londra’ya Geri Dönüyor

Rolls- Royce’ un John Lennon’a özel olarak ürettiği Black Valentine Phantom V,  Beatles grubunun "Sgt. Peppers Lonely Hearts club band" albümünün çıkışının 50.yıl dönümünde Phantom V' i "Muhteşem sekiz Phantom- Rolls-Royce sergisi" için Kanada’dan Londra’ya getiriliyor.

Beatles grubunun "Sgt. Peppers Lonely Hearts club band” albümünün 50. Yıl dönümünde ‘Muhteşem sekiz Phantom- Rolls-Royce sergisi’ için  John Lennon'ın Phantom V' ı Londra’da 29 Temmuz ile 2 Ağustos arasında Bond caddesindeki Bonhams müzayede evinde düzenlenen sergide görülebilecek.

 3 Haziran 1965 yılında Rolls-Royce tarafından özel olarak üretilen Black Valentine Phantom V  Lennon'ın tarzına göre kişiselleştirildi.Phantom V’ın arka koltukları çift kişilik yatağa dönüşüyor ve aracın içerisinde televizyon, buzdolabı, telefon, kayıt cihazı ve özel bir ses sistemi bulunuyordu. 1967 yılının Nisan ayında kaydı biten  " Sgt Peppers Lonely Hearts Club Band" albümünün kaydı bittikten sonra Lennon aracın rengi sarının baskın olduğu albüm kapağının rengine boyattı ve romanlara özgü çiçek desenleriyle dizayn ettirdi.

Lennon ,Phantom V’i  1969 yılına kadar düzenli kullandı ve 1970 yılında ABD’ye taşınmasıyla  Phantom V’i de yanında getirdi. Phantom V, Rolling Stones, Bob Dylan ve The Moody Blues gibi taninmis rock yildizlarina kiraya verildi. 1977 yilinda Smitsonian enstitüsüne bağışlanan Phantom V’in  yolculuğu Kanada'da ki Royal British Columbia müzesinde sona erdi
.
Ünlü sanatçının ayrıca beyaz renkte de bir Phantom V’ i vardı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.