Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon gündem özeti CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

Kadıköy Belediyesi Köy Enstitüleri'nin Kuruluşunu Kutlayacak

 

Kadıköy Belediyesi, Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun 76. yılını film gösterimi ve söyleşilerle kutluyor.

Kadıköy Belediyesi Köy Enstitüleri'nin kuruluşunun 76. Yıldönümünü bir dizi etkinlikle kutlayacak. 15 Nisan'da başlayacak olan etkinlikler 20 Nisan'da sona erecek. Sergi, panel ve film gösterimleri Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde, Söyleşi etkinliği de Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

Belgeleri ile Köy Enstitüleri Sergisi

Etkinlik kapsamında Barış Manço Kültür Merkezi’nde “ Belgeleri ile Köy Enstitüleri Sergisi” açılacak. 16 Nisan saat 15:00’de açılacak sergide Köy Enstitülerine dair belgeler yer alıyor. Sergi 22 Nisan Cuma gününe kadar görülebilecek.

"Dünden Yarın’a Öğretmen Yetiştirme Düzenimiz" Paneli

Barış Manço Kültür Merkezi’nde 17 Nisan Pazar Saat 17.00'de ise Dünden Yarın’a Öğretmen Yetiştirme Düzenimiz isimli bir panel gerçekleşecek. Panelde Rıfat Okçabol ve İsa Eşme ile Osmanlıda öğretmen yetiştirme sistemi, Cumhuriyet döneminde arayışlar, öğretmen okulları, Eğitmen Kursları ve Köy Enstitüleri ve İlköğretmen okulları, eğitim enstitüleri, yüksek öğretmen okulları ve Gazi Eğitim Enstitüsü konuları konuşulacak. Panelin yönlendiricisi ise Köy Enstitüsü Mezunu öğretmen Mehmet Sazak.

Barış Manço Kültür Merkezinde 3 gün sürecek film gösterimi

Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde 18-19 ve 20 Nisan’da ise film gösterimleri olacak. 18 Nisan 2016 (14:00) Yarım Kalan Mucize, 19 Nisan 2016 (14:00) Ülkeyi Kucaklayan Adam Tonguç

20 Nisan 2016 (14:00) Ham Meyveyi Kopardılar Dalından, 18 Nisan'daki gösterim ve ardından yapılacak sohbete Yönetmen Biket İlhan da katılacak. 20 Nisan gösterimine ise ODTÜ THBT adına Yener Aydın katılacak.

Caddebostan Kültür Merkezinde söyleşi etkinliği

Köy Enstitüleri ile ilgili bir başka etkinlikte Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. 16 Nisan Cumartesi günü saat 17.00’de gerçekleşecek “Toprağın Çocukları” adlı etkinlikte konuşmacılar, ünlü oyuncu ve yapımcı Erkan Can ile yönetmen Ali Adnan Özgür olacak. Katılımın ücretsiz olduğu etkinlik, CKM B Salonu’nda yapılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.