Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs suriye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türkiye ak parti yunanistan abd vakıfbank milli eğitim bakanlığı

Kadıköy’de 100 Bin Porsiyon Kebap Pişirilecek

Kebabı, katmeri, baklavası ve fıstığıyla dünya çapında üne sahip Gaziantep mutfağı birbirinden lezzetli yemeklerini ve kültürünü İstanbulluların ayağına getiriyor.  İstanbul Gaziantepliler Derneği tarafından bu yıl 18. Si düzenlenen Gaziantep Yemek Şenliği 15 Eylül Cumartesi günü Saat: 13.00’da Kadıköy Selami Çeşme Özgürlük Parkı yanında başlıyor. Geçtiğimiz yıl 50 binden fazla kişinin ağırlandığı İstanbul'un en büyük yemek şenliğine bu sene de yoğun katılım bekleniyor. Şenlikte katılımcılar için 100 bin porsiyon kebap pişirilmesi bekleniyor.


Kebap ve Baklava yeme yarışması
Şenliğe gelenlere renkli bir program hazırladıklarını ifade eden İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Ali Uçar, “Pek çok sanatçının sahne alacağı etkinliklerde ziyaretçilere davul zurna eşliğinde bir eğlence sunacağız. Gaziantep’in meşhur yemeklerini tadan misafirlerimiz halay çekerek yediklerini eritecek. Yemek ve baklava yeme yarışmalarıyla Antep sofrasının lezzetlerine dikkat çekeceğiz. Şenliğimizde beyran, dövmeli alaca çorba, analı kızlı, İçli köfte, kebap, firik pilavı, çiğ köfte, kuru dolma, yaprak sarması, yoğurtlu patates, kekik salatası, nohut dürüm, kebap, kelle paça, katmer, baklava, fıstık gibi yöremizin yüzlerce lezzeti tadılacak” dedi.

15 Eylül Cumartesi günü başlayacak şenlik 16 Eylül Pazar akşamına kadar devam edecek.

Anahtar Kelimeler:
Kebap
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.