Öne Çıkanlar gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist MSB gündem başlıkları enflasyon CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

‘Kamyon Tiyatrosu’ Depremzede Çocuklar İçin İzmir’de

Devlet Tiyatroları, İzmir’de meydana gelen depremden etkilenen çocukların yaşadıkları travmayı atlatmalarına destek olmak, streslerini azaltmak ve eğlenceli vakit geçirerek kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla ‘Kamyon Tiyatrosu’nu İzmir’e gönderdi.

“Devlet Tiyatroları, Depremzede Çocuklara Moral Oluyor”

Deprem felaketi nedeniyle yakınlarını, evlerini kaybeden, gündelik yaşamları kesintiye uğrayan çocuklar, İzmir Devlet Tiyatrosu yapımları “Kuzu Maydonoz’un Maceraları” ve “Bremen Mızıkacıları’nın Hikayesi” adlı çocuk oyunlarıyla tiyatronun büyülü dünyasında bir nebze de olsa yaşadıklarını unutmaya çalışacak.

Çocukların depremin yarattığı yıkıcı etkilerle baş etmesine yardımcı olmak üzere ‘Kamyon Tiyatrosu’nu İzmir’e getirdiklerini belirten İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Levent Ulukut, “yarınlarımızı emanet ettiğimiz, deprem mağduru çocuklarımıza bir hafta boyunca oyunlarımızla psikolojik destek vermiş olacağız” dedi.

Gösterimlerin ilki dün ‘Bremen Mızıkacıları’nın Hikayesi’ ile gerçekleştirilirken depremzede çocuklar oyuna yoğun ilgi gösterdi.

Bir hafta boyunca devam edecek etkinlikte, 17-21 Kasım tarihlerinde ‘Bremen Mızıkacıları’nın Hikayesi’, 18-19-20 Kasım tarihlerinde ise ‘Kuzu Maydanoz’un Maceraları’ Aşık Veysel Parkı ve Rekreasyon Alanında konuşlanacak olan ‘Kamyon Tiyatrosu’nda minik seyirciler tarafından izlenebilecek.

Devlet Tiyatroları 2020 yaz sezonunda pandemiden etkilenen vatandaşlara ‘Kamyon Tiyatrosu’ ile ulaşmış, 25 il ve 57 ilçeye çocuk oyunlarını taşımıştı.

Büyük ilgi gören ve pandemiden etkilenen yurttaşlara moral veren uygulama, şimdi İzmir’de depremzede çocuklar için perdelerini açıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.