Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp Koronavirüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

Kızıl Ordu Korusu 5-6 Mart’ta Cemal Reşit Rey’de

Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu ve Dans Topluluğu iki özel konser için İstanbul’a geliyor. Gennadiy Sacheniuk yönetimindeki Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu ve Dans Topluluğu 5 ve 6 Mart 2018 tarihlerinde İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda sevilen şarkıları ve danslarıyla sahnede olacak. Konserler saat 20.00’de başlayacak. Her iki konserin de biletlerinin günler öncesinden tükendiği öğrenildi.

Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu ve Dans Topluluğu 1928 yılında “Kızılordu Merkez Evi”nde kuruldu. Kurulduktan sonra topluluğun dans yönetmenliğini Pavel İvanoviç İlyin (1881-1953) yaptı. Müzik yönetmenliğini ise ünlü şef Aleksandr Vasilyeviç Aleksandrov (1883-1946) üstlendi. 1946 yılında Aleksandr Vasilyeviç’in ani ölümünden sonra koronun sanat yönetmeni ve baş koro şefi olarak oğlu Boris Aleksandrov atandı. 2003-2008 yılları arasında Vyacheslav Korobko, 2008-2012 yılları arasında İgor Raevskiy, 2012-2016 yıllarında Gennadiy Sacheniuk koroya şeflik etti. 2016’da koro şefliğini üstlenen Valeriy Halilov Karadeniz üzerinde meydana gelen trajik uçak kazasında koro üyesi 64 müzisyen ile hayatını kaybetti. Günümüzde ise koroya yeniden Gennadiy Sacheniuk şeflik ediyor.  Dünyanın en eski ve en büyük korolarından biri olan Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu’nun repertuvarında iki binden fazla eser bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.