Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan cumhurbaşkanı erdoğan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE terörist akbank türkiye

“Leonardo Da Vinci Sergisi” Antalya’da İlk Kez Agora Alışveriş Merkezi’nde

200 Eserin Yer Aldığı Dünya’nın En Kapsamlı “Leonardo Da Vinci Sergisi” Antalya’da İlk Kez Agora Alışveriş Merkezi’nde Sanatseverle Buluşacak.


Dünyanın en büyük ve en kapsamlı Leonardo Da Vinci sergisi Prömiyerini yaptığı Belçika'nın ardından dünya turuna İstanbul’dan sonra Antalya’da Agora Alışveriş Merkezi’nde devam edecek.

Antalya’da Ses Getirecek Leonardo Da Vinci Sergisi 25 Mayıs’ta Kapılarını Açacak


Açılışından bu güne şehrin kültürel ve sanatsal değerlerine büyük önem veren Agora Antalya Alışveriş Merkezi, Leonardo Da Vinci'ye adanmış uluslararası düzeyde en önemli sergiye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Dünyanın en kapsamlı Leonardo da Vinci koleksiyonu unvanıyla ziyaretçilerin huzuruna çıkacak sergi, 7'den 77'ye herkese hitap ediyor. Da Vinci’nin orijinal eskizlerinden yola çıkılarak oluşturulan 100 replikasıyla birlikte; orijinal el yazması, tablo ve çizimlerin de dahil olduğu 200 eseri sanatseverlerle buluşturacak olan sergi Ağustos sonuna kadar sanatseverleri ağırlayacak.


Sergi; Michelangelo, Albrecht Dürer, Giorgio Vasari, Donatello, Verrocchio, Giambologna, Raphael, Francesco Guardi ve Canaletto gibi Rönesans’ın diğer önemli sanatçıları ile Da Vinci’nin çağdaşlarının Da Vinci eserlerinden ilham alarak sunduğu örneklere ve orijinal belgelere de ışık tutuyor.
Leonardo da Vinci’nin hayatı boyunca yaklaşık 6 bin icat, icat geliştirme ile tablo eskizi yaptığı ve bunların çok az bir kısmını hayata geçirdiği tespit edilmiş. Belçika ve Lüksemburg’dan mühendis, tarihçi, grafik sanatçıları ve zanaatkârlardan oluşan 22 kişilik bir ekibin, 10 yıllık bir çalışmanın ardından imza attığı sergi, daha önce keşfedilmemiş birtakım konuları örnekleyerek da Vinci hakkındaki bilgileri artırmayı hedefliyor.

Leonardo da Vinci Makineleri Koleksiyonu’nun en önemli özelliği; sergide yer alan replikaların orijinal tasarımlara bağlı kalarak ahşap ve metalden yapılmış olması. Sanayi tipi hiçbir birleştirici unsurun kullanılmadığı replikalarda tek bir vida kullanılmamış. Da Vinci’nin orijinal eskizlerinden yola çıkılarak hayata geçirilmiş olan bu çalışmaların bazıları orijinal boyutlarında, kalan çalışmaların ise ebatları 60 cm ile 5 metre arasında değişen replikalardan oluşuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.