Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan İrlandayı Avrupanın Bulut Merkezi Yapacak ClinicExpert Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech

‘Mehmet Akif’ Seyirci Karşısına Çıkıyor

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, İstiklal Harbi’nin milli bir ruh içerisinde kazanılmasını sağlayan ve İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u ilk kez tiyatro sahnesine taşıyor.

Oyun, Ankara Devlet Tiyatrosu aracılığıyla ‘İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde (bugün) saat 20.00’de Küçük Tiyatroda sanatseverlerle buluşacak.
Remzi Özçelik’in yazdığı ve Cahit Çağıran’ın yönettiği ‘Mehmet Akif’ oyunu, şair Mehmet Akif Ersoy’un Kurtuluş Savaşı yıllarında vatan sevgisi şiirleriyle Anadolu’daki mücadelesini anlatacak. Dekor ve kostüm tasarımını Dilek Kaplan’ın, ışık tasarımını Çetin Atay’ın, dans düzenini Burçak Işımer’in ve müziklerini Nedim Yıldız’ın yaptığı oyunda; Mehmet Akif Ersoy’u Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı canlandıracak.

Oyunun Konusu
İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 97’nci yıldönümünde sahneye uyarlanan, Mehmet Akif Ersoy’un hayatını, o dönemi ve şartlarını anlatan oyunun konusu kısaca şöyle;
Mehmet Akif Ersoy ülkeye geri dönmüştür. Bu esnada Çanakkale Savaşı vardır. Akif, ülkenin yaşadığı bu sıkıntılı günler karşısında sürekli endişelenmekte, dostları ile şeyhleri isyandan döndürmeye çalışmaktadır. Nihayet Çanakkale Savaşı kazanılır. Ancak Akif, Çanakkale’yi geçemeyenlerin bin bir hile ile yurda bir şekilde geri girdiklerini düşünmekte ve düşüncelerini açıkça ifade ettiği için tehdit almaktadır. Mehmet Akif, Burdur milletvekili olur ve mücadelesini sürdürürken, çocukluk arkadaşı, can dostu Mustafa Sagir’in işgalcilerin ajanı olduğu kısa zamanda ortaya çıkar. Aslında düşman dışarıda değil içeridedir. Akif ve arkadaşlarının vatan mücadelesi nihayete ererken, Akif’ten ülkenin ihtiyacı olan milli marşın sözlerini yazması istenir. Akif yazdığı şiirle birinci seçilir ve şiir mecliste okunur.


Oyun, 12-17 ve 20-24 Mart tarihleri arasında Küçük Tiyatroda izlenebilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.