Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı suriye

Modern Dans Topluluğu Şehir-Orman İle Bir Kez Daha Sahnede

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) “Modern Dans Topluluğu İstanbul”   bir sosyal sorumluluk projesi olarak kabul edilen Şehir-Orman’ı bir kez daha  İstanbul izleyicisiyle buluşturuyor.

Şehir-Orman, Topluluğun yönetmeni ve koreografı Beyhan Murphy tarafından, herkesin yakından tanıdığı Orman Kitabı (Jungle Book) adlı kitaptan özgün bir eser haline getirilerek sahneye uyarlandı. Modern dans-drama olarak tasarlanan Şehir-Orman’da, bir gencin şehir günlüğü ile toplumu yakından ilgilendiren gençlik ve çevre sorunlarına hem eğlenceli hem de düşündürücü bir bakış açısıyla yaklaşılıyor. Athena ve Manga gruplarının, bu oyun için özel olarak yazdıkları birer parça ile katkıda bulundukları eserin müzikleri Rahman Altın’a ait.

Birkaç sezondur İstanbul seyircisi ve okulları ile buluşan Şehir-Orman’ın, daha çok orta öğrenim yaşındaki gençler için tasarlandığı ancak aynı zamanda 7’den 70’e herkese hitap ettiği belirtildi.

Projenin kurgusu ve koreografisi Beyhan Murphy’e, müziği Rahman Altın’a, dekor tasarımı Tuncay Kalyon ve Behçet Malikler’e, kostüm tasarımları Serdar Başbuğ’a, ışık tasarımı Kerem Çetinel’e, libretto danışmanlığı ise Alpaslan Karaduman’a ait bulunuyor. Şehir Orman temsilleri 24 Ocak’ta saat  20:00’da  28 Ocak, 4 Şubat ve  18 Şubat’ta ise saat  16:00’da gerçekleşecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.