Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen

Münir Özkul Son Yolculuğuna Uğurlandı

Hayata veda eden Türk tiyatrosunun ve sinemasının usta oyuncusu Münir Özkul son yolculuğuna uğurlandı. Teşvikiye Camii’ndeki törene Başbakan Binali Yıldırım da katılırken, usta sanatçı sevenlerinin omuzunda ve alkışlar arasında “Güle güle Mahmut Hoca” denilerek uğurlandı.

İstanbul’da 93 yaşında hayata veda eden Türk sinemasının duayen isimlerinden Münir Özkul için ilk olarak Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde özel bir uğurlama töreni düzenlendi. Açılış konuşmasını İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur’ un yaptığı törene usta sanatçının sevenleri de büyük katılım gösterdi.

Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’ndeki törene Münir Özkul’un ailesi, İBB Kültür Daire Başkanı Rıdvan Duran, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Şehir Tiyatroları Müdürü Salih Efiloğlu, Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve usta sanatçının eşi Umman Özkul’un yanısıra Suna Selen, Suna Keskin, Esin Eden, Tilbe Saran, Nuri Alço, Coşkun Gogen, İlyas Salman, Ahmet Arıman, Ferdi Atuner, Tuncay Akçay, Ahmet Sezerel, Behzat Uygur, Orhan Alkaya ve Erhan Yazıcıoğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı katıldı. Muhsin Ertuğrul Sahnesi’ndeki törenin ardından usta sanatçının tabutu cenaze töreninin yapılacağı Teşvikiye Camii’ne götürüldü. Teşvikiye Camii’ndeki cenaze törenine sanat ve siyaset dünyasından birçok isim katılırken, sanatçının sevenleri de Teşvikiye Camii’sine akın etti.

Cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım da katılırken, törende duygusal anlar yaşandı. Özkul, son yolculuğuna alkışlar ve “Güle güle Mahmut Hoca” denilerek uğurlandı.

Münir Özkul’un cenazesi Teşvikiye Camii’nde kılınan öğle namazının ardından Bakırköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.