Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan erdoğan Hakkari HAVA HAREKATI başbakan binali yıldırım kızılay ekonomi haberleri atatürk

 

Seyhan Arman’ın başrolünü oynadığı “Nerdesin Aşkım?” gösterildiği Atlas Ödülleri Uluslararası Film Festivali’nden ödül ile döndü.

Merve Gezen’in yazıp yönettiği ve başrolünü, ödüllü oyuncu Seyhan Arman’ın canlandırdığı kısa film “Nerdesin Aşkım?”, Ocak ayında düzenlenen Atlas Ödülleri Uluslararası Film Festivali’nin ilgi çeken yapımları arasında yer aldı. Dünyanın dört bir tarafından seçilen 50 eserin yer aldığı festivalde, “Nerdesin Aşkım? ( Where are you, my love?) isimli kısa film jüriden İnsan Hakları Ödülü aldı.

Tamamlandığından bu yana dünya festivallerini dolaşan “Nerdesin Aşkım?”, trans bir bireyi intihara sürükleyen sürecini anlatıyor. Seyhan Arman’ın başarılı performansıyla hayat verdiği Özge karakteri, seyirciden de büyük ilgi gördü.

Ödül hakkında düşüncelerini aktaran Seyhan Arman, şöyle konuştu:

“İnsan haklarının ödülünden çok kendisine ihtiyacımız olan bir süreçten geçiyoruz. Sanki herkes birbirini boğazlayacakmış gibi bir kaos hakim ülkemize ve nefret gerçek manada kol geziyor etrafımızda. Kendisinden olmayana tahammülün azaldığı bir ortamda ne hak kalmış ne de insan olmak. Ama yinede umut var güzel günler için.”

"Bu ödül yüreğimize su serpti"

Arman, sözlerine şöyle devam etti;

“İnadına gülümsemek için çokça çabaladığımız bu günlerde, Boston’dan gelen bu ödül su serpti biraz yüreğimize. Yoğun gündemimizden dolayı ödül aldığımızı geç farketsek de ekip olarak pek gururlandık. Ne de olsa sinemamızda zor olarak nitelendirilen, salt komedi unsuru olarak işlenen ve hiç bir maddi katkının sağlanamadığı bir konuyu işledik. 'Nerdesin Aşkım?' ötekinin de ötekisi sayılan trans bireylerin öldürülme/ölüme sürüklenme hikayesi. Ve bu hikayede öldürülmeyi reddeden Özge’nin kendisini de yok eden cesareti var; tıpkı elini taşın altına koyan film ekibimiz gibi. İnandığımız bir filmin başkaları tarafından da beğenilmesi ve bir de ödüllendirilmesi mutlu ediyor. Bu inandıklarını ve takdir ettiklerini gösterir. Bir diğer taraftanİnsan Hakları Ödülü gibi iddalı bir ödül olunca, demek ki doğru bir proje yapmışız...”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.