Nigel Kennedy,  Jimi Hendrix Repertuarıyla İstanbul'a Geliyor

Albümleri milyonlar satan dünyaca ünlü keman virtüözü Nigel Kennedy, rock müziğin efsane ismi Jimi Hendrix klasikleriyle 4 Kasım Cuma akşamı İstanbullulara unutulmaz bir gece yaşatacak.
1989 yılında yayınladığı “Vivaldi The Four Seasons” albümüyle iki milyonu aşkın bir satış rakamı yakalayarak Guiness Rekorlar Kitabı’na giren Nigel Kennedy, yine sürprizlerle dolu bir gece için İstanbul'a geliyor. Piu Entertainment prodüksiyonu ile 4 Kasım Cuma Volkswagen Arena sahnesinde müzik severler ile buluşacak olan Kennedy, klasik müziğin tüm tabularına başkaldırmaya devam edecek. Nigel Kennedy, konserinde rock tarihinin efsane ismi Jimi Hendrix'in Purple Haze, Fire Drifting, Hey Joe, The Wind Cries Mary, Crosstown Traffic, Little Wing, Foxy Lady gibi unutulmaz klasikleri kendi tarzıyla yorumlayacak.

Klasik müziğin asi çocuğu
Değişik stilleri birbiri ile harmanlayan İngiliz keman virtüözü Nigel Kennedy, New York Juilliard Müzik Okulu'nda eğitimi tamamladı. Avrupa, Kuzey Amerika, Orta ve Güney Amerika, Güney Doğu Asya ve Avustralya çapında dünyanın önde gelen orkestralarında ve şefleri ile sayısız performansa imza attı.
İngiliz kraliyet ailesinin üyelerine özel konserler veren Nigel Kennedy’nin başarısı dünya çapında aldığı ödüller ile taçlandı. UK Brit "Yılın Erkek Sanatçısı", Fransa Vivement Dimanche Altın Ödülü, Almanya Echo Ödülü ve İsviçre "Montrö Altın Gül" gibi sayısız ödülü bulunan Nigel Kennedy, Vivaldi’nin "Four Seasons" eserine getirdiği çağdaş yorumla dikkatleri çekti. Four Seasons, tüm zamanların en çok satan klasik eseri olarak "Guinness Rekorlar Kitabı"na girdi ve İngiltere’de iki yıldan fazla klasik müzik listelerinde üst sıralarda kaldı.
Nigel Kennedy, Johann Sebastian Bach’ın müziğine davul, gitar, kontrbas eklemeleriyle kendi caz yorumunu getirdi. Kate Bush, Paul McCartney, Talk Talk ve Stranglers'ın albümlerinde çalışan Kennedy, Let Loose ve Kafka adlı iki caz albümü çıkardı. Goran Bregovic ve Jimi Hendrix coverlarıyla dinleyenlerini kendine bir kez daha hayran bıraktı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.