Öne Çıkanlar deprem meclis KENAN DOĞULU gülben ergen Ebru Gündeş tarkan ambulans kıbrıs 2016 yıl bütçesi İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu ted muş

Nâzım Hikmet İnceleme Araştırma Ödülü

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı’nca, Nâzım Hikmet üstüne yapılan çalışmaların desteklenmesi, için bir inceleme-araştırma ödülü düzenlenecek.

Evrensel şair Nâzım Hikmet üstüne yapılan çalışmaların desteklenmesi, sanatı ve mücadelesinin daha yakından tanınması, yaratıcılığının ayrıntılarının geniş kesimlerce anlaşılabilmesi için Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı tarafından bir inceleme-araştırma ödülü düzenlenecek.

Hıfzı Topuz, Cevat Çapan, Turgay Fişekçi, Murat Gülsoy, Zeynep Uysal, Güney Dalkılıç ve Hasan Keseroğlu’nun jüriliğini yapacağı organizasyona son üç yılda hazırlanmış ancak henüz basılmamış her çalışma, üniversitelerde yapılmış bitirme, yüksek lisans ve doktora tezleri katılabilecek. Üç yılda bir verilecek ödülün ilki, şairin 116. doğum günü olan 15 Ocak 2018’de açıklanacak.

Ödüller

Birincilik ödülü 3 bin TL, ikincilik ödülü 2 bin TL, üçüncülük ödülü bin TL olan ödülü kazanan yapıtlar Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Yayınlarınca yayımlanacak.

Başvuru

Ödüle katılmak isteyenlerin, çalışmalarından yedi kopyayı 1 Kasım’a kadar Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı, Halide Edip Adıvar Mah. Darülaceze Cad. No: 9-1/1 Şişli-İstanbul adresine iletmeleri gerekiyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.