Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

Opera ve Bale Severler Aspendos’ta Buluşuyor

Kültür ve Turizm Bakanlığının çeyrek asırdır sürdürdüğü Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali 4-18 Eylül tarihleri arasında Aspendos’nun antik atmosferinde seyirciyle buluşacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından 25 yıldır düzenlenen Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali Aspendos Antik Tiyatrosunda başlıyor. Festival, bu sene ATV ve Sabah Ana Medya sponsorluğunda gerçekleşecek. Festivalin açılışını Puccini’nin eseri “Turandot” ile yapacak. Eser de Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğüne ve Ankara Devlet Opera ve Balesi Koro ve orkestrası eşlik edecek.

Festival Perdesini “Zorba” ile Açıyor

35’ten fazla ülkede sergilenen “Zorba” balesi 10 Eylül’de festivalde icra edilecek.  Başlangıcından beş yıl sonra uluslararası kimliğe kavuşan festivalde 200’ü aşkın yerli ve yabancı eser yer aldı. Rusya Federasyonu Bolşoy Devlet Akademik Tiyatrosunun sanatçılarının, orkestrasının ve korosunun sahneye çıkacağı 13 Eylül akşamında “Bolşoy Balesi Gala Gecesi” seyircinin beğenisine sunulacak.

Bolşoy Tiyatrosu Konuk Olacak

Rusya Federasyonu Bolşoy Devlet Akademik Tiyatrosu, dünyaca ünlü sanatçıları, orkestrası ve korosu eşliğinde 13 Eylül Perşembe akşamı “Bolşoy Balesi Gala Gecesi” adlı performanslarını sahneleyecekler. Festivalin kapanışı ise Verdi’nin dünyaca ünlü eseri “Aida” ile yapılacak. 18 Eylül akşamında sergilenecek olan gösteriyle festival perdesini dünyaca ünlü bir esele kapamış olacak.

Her yıl 60.000 ‘e ulaşan yerli ve yabancı izleyicisi ile sanat turizmine önemli katkılar sağlayan festival, Avrupa Festivaller Birliğine kabul edildi ve 2015 yılında, dünyanın ilk ve tek “Kalite Yönetim Belgesi” ödülünü (TS-EN-ISO 9001: 2000) aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.