Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank almanya chp Koronavirüs ukrayna ankara abd chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

Paha Biçilmez Otomobiller Fuarizmir’de

12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi kapsamında İzmir Klasik Otomobilciler Derneği (İZKOD) tarafından fuarizmir’e getirilen 85 klasik otomobil, büyük ilgi gördü. Fuar ziyaretçileri, paha biçilemeyen birbirinden özel 85 otomobille sık sık fotoğraf çektirdi.

Büyük uğraşlar sonucunda klasik otomobillerin ortaya çıktığını ifade eden İZKOD Başkanı Murat Akarsu, “Buradaki tüm otomobiller paha biçilemez” şeklinde konuştu.

Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi’nin 12’ncisi, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ortaklığıyla ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. 38 ülke 48 ilden bin 200’ü aşkın katılımcısıyla sektörün tüm dallarını bir araya getirme özelliği ile öne çıkan Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi; acente, tur operatörleri, oteller,  havayolu şirketleri, Uluslararası Destinasyonlar, Kalkınma Ajansları, valilikler, belediyeler, ticaret odalarıve kamu kurumlarının yanında birbirinden özel otomobilleri de ziyaretçilerine sunuyor.

85 klasik fuarizmir’de
Uzun yıllardan bu yana korunarak günümüze gelen, restorasyon çalışması geçiren klasik otomobiller fuarizmir B Holü’nde sergileniyor. Aralarında Sabuncubeli Tüneli açılışında kullanılan 1957 model Plymouth Belvedere marka otomobil başta olmak üzere, okul servisleri, askeri araçlar, ambulans gibi uzun yıllar Türkiye’ye hizmet etmiş 85 klasik otomobil fuar alanında yerini aldı. Fuar alanını gezen sektör profesyonelleri ve son tüketiciler, Travel Turkey İzmir’in en ilgi çekici bölümlerinden biri olan klasik otomobillerle bol bol fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Akarsu: Yurt dışından ziyaretçilerle tanışıyoruz
Fuarda bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden İzmir Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Murat Akarsu, “Geçmiş yıllara nazaran daha çeşitli klasik otomobil getirdik. İnsanlar bizden memnun, biz de onlardan çok memnunuz. Türkiye ve yurt dışından ziyaretçiler bize geliyor, otomobilleri inceliyor tanışmaktan keyif alıyoruz. Araçların yaşaması için elimizden gelen her şeyi sunuyoruz” dedi.

İnsanlar mutlu oluyorlar
Yaşamlarının bir bölümünde yer alan klasik otomobilleri görmenin insanları mutlu ettiğini ifade eden Akarsu, “İnsanların hayatlarında, ailelerinde bu otomobiller günlük olarak kullanılmış. Bunları kullandıkları için fabrika kondisyonunda gördüklerinde mutlu oluyorlar. Binmek, fotoğraf çektirmek istiyorlar, kendilerini kırmıyoruz. 85 tane klasik araç var, ben kendi koleksiyonumdan 3 tane getirdim. İçlerinden biri de TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın Sabuncubeli Tüneli açılışında kullandığı araç. 85 tane araç günümüz şartlarında çok önemli bir sayı. İzmir çok büyük bir şehir değil ama klasik araç sahiplerini garajlarında saklıyor, böyle etkinliklerde buraya getiriyorlar. Herkesin arabası kendine kıymetli. Buradaki otomobillerden en önemlilerinden biri mesela Jaguar E-Type. Sadece Jaguar’dan bahsedersek 150 – 200 bin Euro değerinde bir otomobil. Herkesin arabası kendisine göre değerli ama klasik araçlar azaldığı için fiyatları da yüksek talepler görüyor. Buradaki tüm otomobiller paha biçilemez” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.